'borba za istinu' / Todorić najavio postupke u inozemstvu protiv grupe Borg i ruskih banaka: 'Spreman sam na posljednji korak...'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najavio je i da će podnijeti odštetne zahtjeve u milijardama kuna

28.6.2022.
14:18
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je da će u kratkom roku pokrenuti postupke u Americi i Velikoj Britaniji protiv članova grupe "Borg", njihovih nalogodavaca te ruskih banka Sber i VTB, koje su pod međunarodnim sankcijama.

Todorić je poručio da je, vezano uz aferu Agrokor, spreman na posljednji korak u borbi za istinu, a postupke u Americi i Velikoj Britaniji pokreće, kako je naveo "u svjetlu potpune kontrole Državnog odvjetništva od strane korumpiranih političkih poluga u Republici Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je također da će podnijeti odštetne zahtjeve u milijardama kuna.

Image
I JOŠ 14-ORICE /

Ponovno je podignuta optužnica protiv Todorića u slučaju Agrokor zbog štete od 1,2 milijarde kuna

Image
I JOŠ 14-ORICE /

Ponovno je podignuta optužnica protiv Todorića u slučaju Agrokor zbog štete od 1,2 milijarde kuna

Todorić tvrdi da je dovoljno za progon njegove djece i unučadi bilo to što kao direktor kompanija koje su zapošljavale preko 60 tisuća ljudi nije bio spreman potpisati uništenje i protupravni prijenos privatne imovine na kriminalne grupe i ruske banke koje su pod međunarodnim sankcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlast je prozvao da već godinama u javnosti plasira užasavajuće neistine, te da je politički prisiljavala frivolne sudske postupke zasnovane na malicioznim konstrukcijama.

Ističe, međutim, da su od 2017. do 2022, svi sudski postupci protiv njegove obitelj, suradnika i prijatelja odbijeni od strane sudova, ali da je prošlog tjedna ponovo pokrenut isti postupak koji je već prethodno odbijen od stane sudova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić smatra da bi u svakoj pravnoj državi odluke sudova stavile točku na tu temu i prebacile se na one koji su doista počinili kaznena djela, ali to ne vrijedi u slučaju Hrvatske, države u kojoj se po njegovim riječima mali broj moćnika bori za opstanak na vlasti koji ih štiti od kaznenih postupaka.

Državno odvjetništvo je prošli četvrtak ponovno podiglo optužnicu u slučaju Agrokor protiv Ivice Todorića, njegovih sinova i suradnika za štetu bivšem koncernu od 1,2 milijarde kuna, a riječ je o optužnici koju su radi "boljeg razjašnjenja stvari" povukli 16. studenoga 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo