'ili ćemo propasti' / Tolušić: 'Bit će otpuštanja i bolnih rezova, reforme se moraju provesti'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar Tomislav Tolušić poručio je kako slijede bolni rezovi i otpuštanja jer 'ako nastavimo ovako, propast ćemo i biti u gorem stanju od Grčke'

11.2.2016.
9:05
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić prvi je dužnosnik koji je od formiranja Vlade otvoreno javnosti poručio da će biti otpuštanja i bolnih rezova.

"Ako se nastavi ovakvo vođenje države kakvo je provodila prošla vlast, propast ćemo za dvije godine i biti u gorem stanju nego Grčka. Reforme se moraju provesti, da, bolnih rezova će biti i otpuštanja će biti, ali ćemo imati normalnu državu", katao je Tolušić gostujući u emisiji Bitno na TV Mreži, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljujući bolne rezove, Tolušić je pozvao da se ugledamo na Irsku.

"Jedna Irska od četiri i pol milijuna stanovnika ima rast od sedam posto, zašto ne bismo mi", istaknuo je podsjetivši kako je gospodarski uzlet Irske uslijedio nakon  snažnog gospodarskog pada u razdoblju od 2008. godine do 2013. kad je ta zemlja zatražila pomoć Trojke (Europska komisija, Europska centralna banka, MMF) te je pod njihovom paskom započeo oporavak zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo