potpredsjednik vlade o reformama / Tolušić za RTL: 'Vrlo brzo ide i delimitiranje rodiljnih naknada. Kada? Ove godine!'

'Nije točno da određeni proizvodi nisu pojeftinili. Pustimo da tržište i vrijeme odradi svoje pa ćemo uspoređivati'

18.4.2019.
18:45
VOYO logo

O reformama, i onima provedenima, i onima najavljenima, u RTL-u Danas govorio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

"To je dokument koji Hrvatska usvaja svake godine kao i ostale države članice. Ono što u ovom dokumentu je ono što EK traži od nas. Ovaj program sadrži one stvari koje nam preporučuje EK", kazao je Tolušić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O demografiji kaže:

"Kada govorimo o demografiji, to je ono što nas EK i nije tražila. Ali to je veliki hrvatski problem. Radimo na izgradnji vrtića, uz to ide i delimitiranje rodiljnih naknada. Vrlo brzo možemo očekivati rezultate. Kada? Ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji niz deficitarnih zanimanja"

Na pitanje da niži PDV ipak nije pojeftinio hranu kako se očekivalo - pa je primjerice uskrsna košarice skuplja nego lani - i kome je otišlo milijardu i pol kuna najavljenih ušteda, Tolušić kaže:

"Dio je otišao građanima. Nije točno da određeni proizvodi nisu pojeftinili. Pustimo da tržište i vrijeme odradi svoje pa ćemo uspoređivati. Sve je to vrlo relativno", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O strategiji obrazovanja, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede kaže:

"Prije svega, ova Vlada provodi kurikularnu reformu. Mi na tržištu rada imamo dio kadrova koji sami sebi stvaramo višak. Postoji niz deficitarnih zanimanja. Možemo napraviti velike iskorake", rekao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo