konferencija utorkom / Tomašević: 'Iz EU fondova će se moći izvući manje od pola novca potrebnog za izgradnju novih vrtića'

Image
Foto: Facebook Screenshot

Situacija s vrtićima je katastrofalna, a nema naznaka da će uskoro biti puno bolja

14.6.2022.
11:29
Facebook Screenshot
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom obišao je nove nastambe zagrebačkog Zoološkog vrta izgrađene u sklopu projekta "Gradski prozori u prirodu - unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture" i vrijedne 15 milijuna kuna.

Nakon obilaska, gradonačelnik i njegovi zamjenici održali su redovnu konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je odgovarao na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O stanju u Ciboni - igrači bez plaće 4 mjeseca, uprava odlazi...

Nova uprava je najavila investitora koji će pokriti dugove i oporaviti klub. Cibona nema problema sa Gradom, od 40 milijuna kuna dugovi prema gradskim ustanovama su manji od 10 posto. Nismo pokretali ovrhe i omogućavali odgodu naplate dugova. Našli smo rješenje da Cibona ipak može koristiti dvoranu. Sada nova uprava odlazi. Odgovornost treba tražiti u upravi koja je Cibonu dovela u ovu situaciju. Klub je sad osvojio 21. naslov prvaka. Mi smo otvoreni za bilo kakve investitore koji bi ušli u Cibonu i otplatili taj dug. Ne možemo prema propisima dati koncesiju na dvoranu nekome tko je dužan Gradu. Prema propisima, koncesija mora ići i na natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O vrtićima

Kazao je i da je situacija u vrtićima katastrofalna te da je u mjeru roditelj-odgojitelj uloženo 15 puta više nego u izgradnju novih vrtića. Dočekali su nad nedostatni kapaciteti i standard koji se nije poštivao desetljećima. Iz EU fondova će se moći izvući manje od pola od onog što je potrebno za nove vrtiće. Ostatak ćemo morati naći naćin da nađemo u gradskom proračunu. Kazao je da se nada da će odluka Visokog upravnog suda biti uskoro donesena o roditeljima-odgojiteljima pa će se onda znati i u kojem smjeru će ići rebalans proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novim pročelnicima

Tomašević je kazao i da se danas raspisuje natječaj za novog pročelnika Gradskog ureda za obnovu, graditeljstvo i promet - najvećeg gradskog ureda. U finalnoj je fazi i izbor za novog pročelnika Gradskog zavoda za prostorno uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo