redovita konferencija / Tomašević o mjeri roditelj-odgajatelj: 'Svaki mjesec dok sud ne donese odluku, to će nas koštati 40 milijuna kuna'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na Velesajmu je gradonačelnik Tomašević otvorio Biam, 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata

26.4.2022.
10:55
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Na redovitoj konferenciji za novinare, na novinarski upit o odluci Visoko upravnog suda u ponedjeljak, vezanu za mjeru roditelj odgojitelj, gradonačelnik Tomislav Tomašević je rekao: ''Još dok sam bio oporbeni zastupnik u Skupštini sam kritizirao tu mjeru. Rekli smo da se na to potrošilo 15 puta više nego na gradnju vrtića u Zagrebu i da je na taj način Grad ušao u začarani krug. Podsjećamo da je na Skupštini izglasana je revizija te mjere, kojom se novčana pomoć smanjuje za korisnike. Moram spomenuti da mi rješenje o privremenoj mjeri Visoko upravnog suda nismo dobili, stoga ne mogu komentirati nikakve detalje''.

''Opet podsjećam da je Skupština prije pet mjeseci donijela odluku da dođe do revizije i žao mi je da je odluka Suda o privremenoj obustavi donesena, a da se još ne zna je li odluka Skupštine bila zakonita ili ne. Isplata korisnicima mjere RO se nastavlja i ne znamo do kada će to trajati. Time smo ušli u neizvjesnost i nadam se da će sud što prije odlučiti o meritumu stvari. Mi i dalje stojimo iza toga da je odluka bila zakonita. Podsjećam da će svaki mjesec dok sud ne donese odluku, Grad koštati 40 milijuna kuna. To je jedan vrtić'', kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da Grad ne poštuje Državni pedagoški standard već desetljećima te da oni nemaju luksuz da čekaju odluku suda mjesecima. Tvrdi da ukoliko sudska odluka bude nepovoljna po njih, to će biti ''ozbiljan presedan i za nacionalnu politiku i za druge gradske politike''.

''Treba reći i da nije problem u sljedećih mjesec dana već u lipnju, jer se naknada isplaćuje retroaktivno. Ako će to trajati više od mjesec dana, morat ćemo ići u rebalans proračuna'', rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLJUSKA TOMAŠEVIĆU /

Sud zaustavio ukidanje mjere roditelj odgojitelj! Tomašević neće pred kamere, a Dolenec ne odustaje: 'Mjera je neučinkovita!'

Image
PLJUSKA TOMAŠEVIĆU /

Sud zaustavio ukidanje mjere roditelj odgojitelj! Tomašević neće pred kamere, a Dolenec ne odustaje: 'Mjera je neučinkovita!'

Oporbu je upitao kome bi oni uzeli te novce, te najavio kako bi se moralo ući u rebalans proračuna. Uz to je rekao da ne odustaju od gradnje 12 vrtića ne odustaju te da planiraju izgraditi 12 objekata u iduće četiri godine kao što su obećali.

Tomašević je komentirao sudbinu Ivice Lovrića, koji je nedavno pred medijima rekao da mu se prijetilo otkazom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U siječnju sam donio odluku, kao što znate da je ustroj i sistematizacija Gradske uprave su regulirani posebnim zakonom, nakon preustroja koji je stupio na snagu 1.1. donio sam odluku da se ukida mjesto svih posebnih savjetnika u uredu gradonačelnika. Svih. Na tom mjestu je i dotični, ali ne samo on'', rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo