redovita konferencija / Tomašević o otkazima u Holdingu: 'Na tom popisu nema čistačica ni zaštitara. Utvrđuje se višak'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Postupak otkaza kolektivnog viška u Zagrebačkom holdingu potaknuo je dio sindikata na prosvjed koji će se održati kasnije danas

29.3.2022.
11:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je novouređeni Savski most za pješake i bicikliste. U sklopu obnove izvedeni su radovi ugradnje armirano-betonske ploče, opreme mosta, hidroizolacije, asfalta, rubnjaka, odvodnje, a ugrađene su i nove pješačke ograde, zamijenjeni teško oštećeni čelični elementi rasponskog sklopa, te sekundarni nosači ispod betonske ploče.

Prosvjed sindikata

Postupak otkaza kolektivnog viška u Zagrebačkom holdingu potaknuo je dio sindikata na prosvjed koji će se održati kasnije danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radi se o manjem dijelu sindikata, većina se neće odazvati'', komentirao je Tomašević.

Gradonačelnik je komentirao prosvjed koji će danas održati sindikati koji predstavljaju radnike Holdinga, gradonačelnik je pojasnio kako je sve krenulo sa 541 radnikom, a sada ih je na popisu 447.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na tom popisu nema čistačica ni zaštitara. Te je u pom pogledu proces savjetovanja bio konstruktivan sa sindikatima i da se utvrđuje o kojem se višku radnika radi kako bi se Zagrebački holding stabilizirao  i kako bi se izvukao u dugovima u kojima je i kako bi građanima pružao što kvalitetnije usluge'', kazao je Tomašević.

Tvrdi kako nema informacija o masovnom odlasku radnika na bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
čistka viškova /

Tomašević o otkazima u Holdingu: 'Popis imena nisam vidio niti sam ga tražio. Utvrđivanje viškova trajat će mjesecima'

Image
čistka viškova /

Tomašević o otkazima u Holdingu: 'Popis imena nisam vidio niti sam ga tražio. Utvrđivanje viškova trajat će mjesecima'

Odnos s SDP-om

Dodao je kako on ne želi reinterpretirati stav SDP-a, te je naglasio kako je izvršna vlast odgovorna za gradska poduzeća. Potvrdio je kako je konstatno u kontaktu s predsjednikom zagrebačkog SDP-a i kazao je kako s svojim koalicijskim partnerima
će razgovarati direktno, a ne preko medija. 

Naveo kako funkcioniranje Holdinga nije ugroženo. Komentirao je i navodnu prodaju Gradske plinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na probleme u kojima je Plinara traži se opcije kako da se iz problema izvuče, a da to ne ugrozi poslovanje Zagrebačkog holdinga. Naručili smo dubinsku analizu koja će pokazati koje sve opcije postoje i nakon toga ćemo razgovarati s koalicijskim partnerima i predstaviti javnosti najbolje rješenje. To će trajati mjesecima", rekao je Tomašević.

Rekao je kako će se javnosti predstaviti ''najmanje loše'' rješenje za Gradsku plinaru, no kako će analiza trajati mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonus za devet zaposlenika

Na informaciju kako je devetero ljudi u Gradskoj upravi dobilo bonuse, kazao je: ''Kad smo došli na vlast, smanjili smo plaću cijelom rukovodećem kadru. Tako je nastala ušteda godišnje od 30 milijuna kuna i potrošili smo manje od 1 posto tog iznosa uštede na devet zaposlenika koji su napravili višemilijunske uštede ili su doveli do novih višemilijunskih prihoda. Nagradili smo ih za njihov rad u iznimno teškim okolnostima''. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo