o uhićenjima i aferi Groblje / Tomašević o uhićenjima i preminulom poduzetniku: 'Bukovec je dva puta banuo u ured mog zamjenika i zahtjevao svoja potraživanja'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Poduzetnik je preminuo prošli tjedan, a navodno je, prema pisanju medija, počinio samoubojstvo

15.7.2021.
11:50
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović komentirali su nakon današnje sjednice uhićenja bivšeg direktora Gradskih groblja Zagreb Patrika Šegote te još četiri osobe koje se sumnjiči za koruptivna djela. 

“Sumnja se nadvila nad tajmnig kada pravosuđe radi određene stvari. Ali, ja ću vjerovati da oni rade najbolje što mogu i da tajming ne definiraju političkim kriterijima”, rekao je Klisović, koji kao i Tomašević, smatra da policija nije završila s uhićenjima povezanim s nadzorom bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da se ovo klupko tek počinje raspetljavati. Upozoravali smo na sve ove slučajeve, i na bolnicu Srebrnjak i na adventske kućice. Ako su to bile informacije koje su pokrenule USKOK i policiju, drago nam je. Pozorno ćemo pratiti kako će se to raspetljati. Očekujemo da pravosudna tijela raspetljaju ovu stvar do kraja”, zaključio je Klisović.

Tomašević je iznio zanimljivu informaciju vezanu uz poduzetnika, Nenada Bukovca, čija je tvrtka Prigorac-građenje dobivala poslove od Gradskih groblja, a zauzvrat je, sumnja Uskok, Bukovec Šegoti davao mito. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nekretnine uz Jadran /

FOTO Osim Šegote, uhićenog bivšeg Bandićevog šefa groblja, uhićena mu je i sestra. Ovo je imovina njene tvrtke, prihodi...

Image
Nekretnine uz Jadran /

FOTO Osim Šegote, uhićenog bivšeg Bandićevog šefa groblja, uhićena mu je i sestra. Ovo je imovina njene tvrtke, prihodi...

"Bukovec je dva puta nenajavljeno banuo u ured zamjenika Koralaeta i zahtjevao svoja potraživanja. Pokušao je doći do naplate od Gradskih groblja, međutim nisu postojali nikakvi dokumenti prema kojima bi se to naplatilo. Koralaet ga je uputio dalje u službe, na gradska poduzeća. Nije me iznenadilo sve što se kasnije dogodilo s USKOK-om," kazao je Tomašević. 

Poduzetnik je preminuo prošli tjedan, a navodno je, prema pisanju medija, počinio samoubojstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uz Šegotu je uhićena njegova sestra Tamara Šegota zbog sumnjivog  poslovanja preko tvrtke Notitia s poduzetnikom Bukovcem. Zbog koruptivnih kaznenih djela uhićen je i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Drago Pleša te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama.

Uhićeni su ispitani te bi trebala biti donesena odluka o pokretanju istrage i eventualno istražnom zatvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo