sigurnost djece / Tomašević optužio Lovrića zbog prijave roditelja koji zahtijevaju preglede škola: 'To su simpatizeri Možemo'

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kaže podneseno je 7 prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti

13.2.2021.
20:00
VOYO logo

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić DORH-u i MUP-u prijavio je roditelje koji su brinuli za sigurnost svoje djece i zahtijevali da statičari pregledaju škole i objave rezultate pregleda. Na to su upozorile Platforme Možemo i Zagreb je naš!

Nije mogao vjerovati

Prijave je poslao i Centru za socijalnu skrb, a objašnjenje mu je da svaki pročelnik i običan građanin treba prijaviti one koji šire lažne vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom tjedna dobila je poziv centra za socijalnu skrb i nije mogla vjerovati što se događa. Osim toga gradski ured za obrazovanje prijavio je DORHU i MUPU.

''Da smo mi širile lažne vijesti da su fasadne ploče pale na ulazu u vrtić, nego da su fasadne ploče pale u nekom drugom objektu koji nema veze s vrtićem to je obrazloženje gradskog ureda'', rekla je Daniela Širinić, Inicijativa roditelji u akciji Vrbani.

Kad je objasnila o čemu se radi socijalna služba poziv je povukla. Ona nije jedina. Prijavu je dobio i Filip Steković, a u policiji je odradio i obavijesni razgovor.

''Zbog mog djelovanja na društvenim mrežama. Kao zabrinuti roditelj i ovlašteni arhitekt, član komore, izražavao sam svoja mišljenja i pomagao drugim roditeljima koji nisu bili upućeni. Tražio sam odgovore od grada jesu li škole sigurne'', izjavio je roditelj Filip Steković.

Odgovore na ta pitanja tražio je još od zagrebačkog potresa, a s obzirom na to da ih nije dobio, svoju kćer na početku ovog polugodišta ispisao je iz škole u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
međusobne optužbe /

U Zagrebu je napeto: Tomašević optužio Lovrića zbog prijave roditelja, odmah je dobio i odgovor

Image
međusobne optužbe /

U Zagrebu je napeto: Tomašević optužio Lovrića zbog prijave roditelja, odmah je dobio i odgovor

2 kaznene prijave zbog prijetnji

''Nitko nije rekao koja je to lažna vijest koja se širila. Mogu zaključit da je to onda zlouporaba mehanizama koji omogućuju transparentnost našeg društva i koji štite slabije od jačih'', kazao je Steković.

''Možda se dogodilo da je poziv Centra za socijalnu skrb stigao nekoj samohranoj majci iz centra grada koja se brine za svoje dijete, ne znate tko je u kakvoj situaciji, a kad dobijete poziv to je horor i ne želim ni jednom roditelju da to iskusi'', izjavila je Širinić.

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kaže podneseno je 7 prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti i 2 kaznene zbog izravnih prijetnji njemu i poticanja na ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zamislite kad javno pišete i govorite da će se srušiti škola ili vrtić u koje šaljete svoje dijete što je to nego emocionalno zlostavljanje i naravno da je naša zadaća upozoriti službe na to. Jesu li to sve roditelji ja ne znam, ali mi se čini da bi mogli biti članovi i simpatizeri MOŽEMO'', kazao je Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za obrazovanje.

Poručuje riječ je o zlouporabi straha roditelja uoči lokalnih izbora. Platforma Možemo i Zagreb je naš zbog svega traže ostavku pročelnika.

''Ovo je zlouporaba funkcije od strane Ivice Lovrića kakvu ja ne pamtim i razlog za momentalnu ostavku s mjesta pročelnika gradskog ureda za obrazovanje. Roditelji imaju pravo biti zabrinuti za sigurnost svoje djece, a zadaća gradskog ureda je da ih uvjeri da su vrtići i škole sigurni'', rekao je saborski zastupnik Tomislav Tomašević.

Zato traže da potpuna dokumentcija o stanju škola i vrtića bude javna i dostupna svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike