U AKCIJI U SABORU / Tomašević: 'Ova Vlada neće dočekati kraj mandata. Na svaku aferu triput ćemo vratiti HDZ-u'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislav Tomašević jasan je oko svoje ambicije: postati gradonačelnik Zagreba

7.7.2020.
8:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

''Bilo koju Vladu koja se sad formira očekuju golemi izazovi i mi ćemo biti konstruktivna oporba, ali žestoka. Na svaku aferu triput ćemo vratiti HDZ-u i bit ćemo u niskom startu za iduće nacionalne izbore za koje vjerujem da će biti prijevremeni. Ne vjerujem da će ova Vlada, sa svim ovim izazovima i znajući kako HDZ funkcionira iznutra i koliko će afera isplivati, dočekati kraj mandata'', smatra Tomislav Tomašević iz Možemo, platforme koja predvodi zeleno-lijevu koaliciju.

Image
VIŠE NEGO RANIJE /

U Sabor ulaze samo 33 žene, ali: 'Ovo je prvi saziv u kojem imamo deklarirane feministkinje'

Image
VIŠE NEGO RANIJE /

U Sabor ulaze samo 33 žene, ali: 'Ovo je prvi saziv u kojem imamo deklarirane feministkinje'

S obzirom na to da su sjednice jednom mjesečno kani ostati u Skupštini, posebno jer će u Saboru raditi na novom Zakonu o obnovi Zagreba i okolice, da bude što bolji i što brži, a onda će se pripremati za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i tada staviti saborski mandat u mirovanje kad krene u finalni okršaj s Milanom Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vjerujem da ćemo ga nakon 20 godina konačno maknuti'', kazao je Tomašević i u razgovoru za Večernji list istaknuo: ''Moja ambicija jest biti gradonačelnik Zagreba''.

Na nacionalnoj razini na ovim će temama graditi političku borbu: ''Socijalna pravda i smanjenje društvenih nejednakosti, bolji uvjeti rada za sve ljude koji žive od rada, ekološka održivost. Veća demokratizacija društva; da se ograniči broj mandata lokalnih čelnika na uzastopna maksimalno dva. I sâm sam spreman na to; nitko ne bi trebao biti gradonačelnik više od dva mandata. Ali i da se omoguće lokalni referendumi, vrati veća moć skupštinama i gradskim vijećima te svakako borbi protiv korupcije, rodnoj ravnopravnosti, pravima žena ...''

Tomašević je borbu protiv korupcije u Zagrebu posebno snažno započeo na Cvjetnom trgu: ''Većinu ljudi na ovim listama više puta uhitio je tadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Borili smo se protiv tog projekta i htjeli pokazati sistemsku korupciju u Zagrebu, na primjeru Cvjetnog prolaza. I vidimo kako nam pravosuđe funkcionira; isti taj investitor, unatoč tome što je osuđen na gotovo pet godina zatvora, ispija na špici kavice, a kaže da ne može u zatvor jer je na liječenju. Tako da ćemo se baviti i – reformom pravosuđa''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo