Đir Zagrepčanina po Splitu / Tomašević podržao Visković za gradonačelnicu Splita, komentirao kampanju sa 'seks aferama', dojave o bombama…

Image
Foto: Milan Šabić/Pixsell
Image
Foto: Milan Šabić/Pixsell

Uvjeren je da će Možemo, koji ima vlast u Zagrebu i Pazinu, vremenom preuzeti i druge gradove. Imao je što za reći i o sigurnosti u Zagrebu

18.6.2022.
15:13
Milan Šabić/Pixsell
VOYO logo

Kandidatkinji za gradonačelnicu Splita Tamari Visković (Možemo/Nova ljevica) na konferenciji za novinare podršku je dao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"U gradovima u kojima smo dobili priliku obnašati izvršnu vlast, pokrenuli smo mnoge korake u tom smjeru, nadamo se da ćemo dobiti priliku i u Splitu", rekla je Visković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Krivi su svi - drugi /

Presica od 5 minuta: Puljak optužio 'takve ljude' i za seks skandal i za onaj s nezakonitim otkazom s IRB-a

"Naša vizija suživota turizma i grada je turizam u kojem bi višak vrijednosti ostajao zajednici i omogućavao kvalitetniji život s turizmom, ne bez njega. Grad planski treba brendirati, a današnja reputacija partijanerskog grada Splitu se dogodila. Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje."

"Naš je problem stvaranje kratkotrajnih i nekvalitetnih radnih mjesta, a kada se tome dodaju iznimno skupe nekretnine, jasno je da mladi svoj stambeni problem mogu riješiti samo upadanjem u doživotno dužničko ropstvo", kazala je i naglasila da je gradnja javnih stanova za dugoročni najam jedini način na koji mlada obitelj može ostati u gradu i živjeti od svoga rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević smatra da bi Visković bila odlična gradonačelnica Splita "jer ima puno upravljačkog iskustva i osoba je s integritetom". Ona poznaje Split i Split poznaje nju, posebno kroz doprinos splitskoj kulturi, istaknuo je Tomašević.

Uvjeren je da će Možemo, platforma koja ima vlast u Zagrebu i Pazinu, s vremenom dobiti takvu mogućnost i u drugim gradovima, i time provesti osnovna svoja načela, prije svega ekološku održivost, socijalnu pravdu, rodnu ravnopravnost i razvoj demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaševića su pitali kako komentira skandale posljednjih dana iz kampanje za gradonačelnika Splita.

"Ono što sam vidio zadnjih tjedana, ovdje ne želim niti komentirati, jer će to inače potpuno preuzeti kampanju", kazao je, "Kad sam se kandidirao za gradonačelnika Zagreba, imao sam protiv sebe jednu vrlo prljavu kampanju, ali se nisam na to obazirao i znamo kako sam prošao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i da Tomašević prokomentira učestale lažne dojave o podmetnutim eksplozivima po trgovačkim centrima i sinoćnju eksploziju na Trešnjevci.

"Izvještaj o sigurnosti što ga je zagrebačka policija predstavila za prošlu godinu… kazao je da je Zagreb prošle godine čak bio sigurniji grad nego ranije, a uvijek je, prema europskim i svjetskim pokazateljima, među najsigurnijim gradovima", odgovorio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da dojave pričinjaju nemalu ekonomsku štetu trgovačkim centrima koji se moraju prazniti na svaku dojavu. Rekao je da je jedini način za to riješiti pronaći one koji to rade. Vjeruje da će se počinitelji otkriti i da uopće ne može zamisliti što je u glavama takvih lažnih dojavljivača.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo