PRIJE 12 GODINA / Tomašević ponovno u borbi za Varšavsku: Uhićivali su ga, a sada želi otvoriti prolaz prema Cvjetnom trgu

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sada, dvanaest godina kasnije, Tomašević želi napraviti spajanje Gundulićeve i Cvjetnog trga

17.5.2022.
12:01
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Prije 12 godina kao predsjednik Zelene akcije, danas kao gradonačelnik Zagreba. Tomislav Tomašević sada ponovno vodi svoju borbu u Varšavskoj.

Naime, na današnji dan, 17. svibnja 2010. godine kao aktivist Zelene Akcije, ali i udruga Pravo na grad organizirali su veliki mirni prosvjed protiv nastavka gradnje Horvatinčićeve garaže na Cvjetnom trgu. Podršku im je pružilo nekoliko stotina okupljenih građana, a sam skup bio je pod budnim okom interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su započinjali radovi na gradnji Centra Cvjetni, projekta Tomislava Horvatinčića, a prosvjednici su srušili ogradu, a neki od okupljenih prespavali su cijelu noć na trgu.

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Tomašević - prosvjed

Sada, dvanaest godina kasnije, Tomašević želi napraviti spajanje Gundulićeve i Cvjetnog trga. To bi se trebalo napraviti prema planu pod nazivom "izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Ilica – Preobraženska – Preradovićev trg – Varšavska – Gundulićeva", koji se nalazi u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od godine 2010. građane se nije slušalo, već se sve radilo po volji Bandića i Horvatinčića, barem je tako govorio sadašnji gradonačelnik. Borio se za to da Varšavska ostane pješačka zona, ali u tome nije uspio.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Prosvjed - Gundulićeva

Trenutno ima veću moć pa bi ovaj plan mogao uspjeti. Kako javlja Zagreb.Info iz grada su odgovorili kako se radi o prijedlogu plana te su izmjene moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovara se s vijećima gradskih četvrti od rane faze i njihove primjedbe su već uvrštene u prijedlog plana. Po prijedlogu, napravit će se javni passage iz Gundulićeve prema Cvjetnom prolazu i prema Varšavskoj, uz mogućnost prolaza i prema Ilici", poručuju iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo