pratite na rtl.hr / Tomašević: 'Povećat ćemo broj kućica na Adventu kako ne bi bio koncentriran samo na širi centar grada'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Imat ćemo i javne natječaje za Advent po kvartovima kako on ne bi bio koncentriran samo na širi centar grada', kazao je Tomašević

19.4.2022.
10:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenicima, održao je redovnu konferenciju za medije u 11 sati.

"Govorit ću o dvije teme jedna je vezana za solarizaciju Zagreba, a druga se odnosi na davanje kućica u zakup za vrijeme Adventa", rekao je na početku Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče solarizacije u Zagrebu Tomašević je rekao da se radi se o sedam i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava i instalirat će se paneli za 1,4 megavata energije.

"Idemo i na sunčane krovove na bazenu Utrine, na zgradi Čistoće, dječji vrtić Trnsko. Planiramo solarne ćelije postavljati na zgrade u vlasništvu grada", kaže Tomašević i dodaje da je riječ o projektu iz norevškog fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTVORIO DOMOVINSKI MOST /

Tomašević i Dolenec poručili: 'Umirovljenici će dobiti uskrsnicu od 200 kuna'

Image
OTVORIO DOMOVINSKI MOST /

Tomašević i Dolenec poručili: 'Umirovljenici će dobiti uskrsnicu od 200 kuna'

Planiraju instalirati solarne ćelije na oko 500 objekata u vlasništvu Grada Zagreba i još oko 300 u vlasništvu Holdinga.

Govorio je o promjenama u načinu dodjele kućica na zagrebačkom Adventu i rekao kako se nada da više neće biti epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostat će za određene lokacije javne dražbe, a za određene će ići natječaji.  Bit će fiksne cijene, a zatim će Povjerenstvo na temelju programa odabrati organizatora, koji će imati obvezu da odrade ugostiteljsku ponudu prijavljenu na natječaju nego i da odrade cijeli kulturni program tih 30 dana", objasnio je gradonačelnik.

Zagrebački Advent

"Imat ćemo i javne natječaje za Advent po kvartovima kako ne bi bio koncentriran samo na širi centar grada", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako će se povećati broj kućica obzirom na koliziju nogometnog Svjetskog prvenstvena s Adventom zbog čega se očekuje veći broj posjetitelja.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec govorila je o otvaranju prostora za peticije građana kako bi teme koje su važne građanima dođu na dnevni red Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec govorila je o otvaranju prostora za peticije građana kako bi teme koje su važne građanima dođu na dnevni red Gradske skupštine. "Ako peticiju građan potpiše 1 posto birača onda skupština može o toj temi raspravljati", potvrdila je Dolenec.

S obzirom da su ukinute episemiološke mjere Dolenec je najavila proslavu Praznika rada s obzirom na ukidanje epidemioloških mjera, a proslava će se tradicionalno održati u Maksimiru. "Program smo malo promijenili, bit će Novi Fosili, zbor Ivan Goran Kovačić i još drugi izvođači, bit će i grah i štrukle i program za djecu", rekla je Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenki Luka Korlaet govorio je o spomeniku Holokaustu na glavnom zagrebačkom kolodvoru. "Sljedeći tjedan u srijedu otvorit ćemo spomenik. Tada se slavi dan sjećanja na Holokaust i to nam se činilo kao najprimjerenije za otvoriti spomenik", rekao je.

Proširenje pješačkih zona

"Zatvorit će se dio Stare Vlaške, dobili smo suglasnost vijeća gradskih četvrti i MUP-a, projekt je spreman i ambicija je da taj projekt zaživi koncem svibnja odnosno početkom lipnja rekao je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon govora gradonačelnika i zamjenika i zamjenice odgovarali su na novinarska pitanja. 

"Radimo na tome da se to konačno kvalitetno uredi, a ne samo sanira i naša je obaveza da to investiramo i da taj problem riješimo jer je to bitno ne samo za Zagreb", rekao je Tomaševi o saniranju veslačke staze na Jarunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korlaet je komentirao i novog ministra Paladinu  i njegov planu obnove.

"Što se tiče ministra, ja želim vjerovati da je on kompetentan. O svim tim točkama mi govorimo otkako smo preuzeli vlast, ja podržavam sadržaj tih njegovih točaka, osobito u vezi dinamiziranja javne nabave", smatra Korlaet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključio se i Tomašević koji je dodao kako obnova privatnih zgrada nije u ingerenciji Grada i da se oni trude maksimalno pomoći u pokretanju obnove, ali kako glavnu odgovornost za provedbu imaju država i Fond.

"Država ima sve instrumente, ako mi kao Grad možemo pomoći hoćemo", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar je izbor premijera i ja ne ulazim u kadrovske odabiru, a krajnja je odgovornost za obnovu također na premijeru. Volio bih da konačno možemo vidjeti gradilišta po gradu. Krajnje je vrijeme da se to dogodi i ne vidim razlog kako se na Baniji već grade kuće, a u Zagrebu još nije napravljena nijedna", dodao je Tomašević.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo