'ARHEOLOŠKI NIJE ZAHVAĆEN' / Tomašević: 'Požar u Berislavićevoj je brzo stavljen pod nadzor, nažalost nastala je šteta na poslovnom prostoru'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Uskoro će krenuti očevid od strane policije pa će se vidjeti koji je uzrok požara', kazao je Tomašević

19.7.2022.
11:32
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na otvaranju procesu prijava za sedmu generaciju najvećeg startup akceleratora - Startup Factory, u prostorijama ZICER-a na Zagrebačkom velesajmu, komentirao je sinoćnji požar u Berislavićevoj ulici u Zagrebu.

"Zahvalio bih vatrogascima koji su sinoć u roku od samo jednog sata stavili pod nadzor požar u Berislavićevoj. Time je spriječena veća šteta na stanovima. Nažalost, nastala je šteta na jednom poslovnom prostoru. Najbitnije je da nije bilo ozlijeđenih. Uskoro će krenuti očevid od strane policije pa će se vidjeti koji je uzrok požara. Arheološki muzej nije bio zahvaćen požarom", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
moglo je biti gore /

Fotografija koju su objavili vatrogasci najbolje prikazuje razmjere velikog požara u centru Zagreba

Image
moglo je biti gore /

Fotografija koju su objavili vatrogasci najbolje prikazuje razmjere velikog požara u centru Zagreba

Tomašević je kazao da nitko od stanara nije zatražio privremeni smještaj.

"Mogu to još provjeriti, ali pošto je zamjenik gradonačelnika bio na terenu za vrijeme požara, on je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Nije bilo takvih zahtjeva, nije bilo ni zadnji puta u situaciji s požarom u Frankopanskoj. To je uvijek opcija i hostel Arena služi za takve stvari", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnija je informacija uzrok požara. Pojavljuju se spekulacije po medijima, ne bih to ponavljao jer mislim da nije odgovorno i policija treba dati pravorijek. Kroz koji sat će početi očevid i vidjet ćemo koji je uzrok. Stanovi nisu bili jako oštećeni, ali je jedan poslovni prostor", kazao je.

"Cijela vatrogasna zajednica, i DVD-i i profesionalni vatrogasci, rade iznimno dobar posao. Ponosan sam na to, mislim da su služba koja je profesionalna, odgovorna, rade u teškim i opasnim uvjetima i kad god mogu pokušavam provesti neko vrijeme s njima. Njihova infrastruktura i oprema, broj ljudi koji imaju na raspolaganju, to želimo unaprijediti. Počeli smo to raditi čim smo stupili na vlast. Zapošljava se 50 vatrogasaca, provjerite kada su zadnji puta zaposleni novi vatrogasci u Zagrebu. Podijelili smo 10-ak vozila DVD-ima diljem Zagreba, najjače navalno vozilo za vatrogasnu postrojbu smo osigurali prošle godine i drago mi je da je proizvedeno u Hrvatskoj. Stalno radimo kako da im unaprijedimo uvjete i kapacitete. Vatrogascima smo dali i nagradu krajem prošle godine s obzirom na aktivnosti koje su imali u potresu", kazao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo