POLOŽIO SVIJEĆE / Tomašević: 'Udžbenici poskupljuju 15 posto, Grad ne mijenja model. Požar? Utvrđuje se je li ozljeđenik DVD-ovac'

Image
Foto: RTL

Prije par dana povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu – Samudaripen položio je svijeće na romskom groblju

4.8.2022.
10:25
RTL
VOYO logo

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na Spomen obilježju „Glas hrvatske žrtve“ – Zid boli , Središnjem križu u Aleji hrvatskih branitelja te Krematoriju – Kenotaf.

Nakon toga dao je izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je tom prilikom činjenicu da su poskupili udžbenici za škole, no gradonačelnik kaže da je zasad procjena da će poskupljenje biti 15 posto, a novac je osiguran za ovu godinu pa zasad staje postojeći model, odnosno da Zagreb nabavlja udžbenike. "Zagreb je jedini koji plaća udžbenike i za srednje škole", kaže.

Upitan je i o plaćama čelnika Holdinga koje su nedavno objavljene pa kaže da su to bruto iznosi. "Ako to usporedite s upravama drugih državnih tvrtki, uprave gradskih tvrki imaju manje plaće. U privatnim s 8000 zaposlenih, ili ZET s 4000 to je neusporedivo manje i to je manje i oni to ne rade za plaću jer bi veće dobili u privatnom sektoru. Temeljem javnog natječaja smo ih izabrali i rade na boljem životu za sve", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i stablo koje se na Medveščaku srušilo na ženu koja je stajala na tramvajskoj staici pa rekao da je Zrinjevac već sve komentirao.

"Ne bih detaljno. Nabavit će se dodatna oprema kojom će se vidjeti stanje stabala, termalna kamera. Nije bilo znakova, nije bilo vidljivo da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Potrebno je nabaviti kvalitetniju opremu", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, govorio je i o požaru na Žitnjaku. Vatrogasci su naveli kako nema ozlijeđenih, iako je prva informacija bila drugačija. Riječ je, govori gradonačelnik Zagreba, o osobi koja je ozlijeđena u neposrednoj blizini požarišta, a koja je pala s bicikla.

"Druga osoba se javila u hitnu pomoć, preskakala ogradu i ozljedila gležanj, rekla da je član DVD-a, ali se to utvrđuje", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SILA VATRE /

Požar na Žitnjaku snimao i dron! Pogledajte prizore vatrene stihije iz zraka

Image
SILA VATRE /

Požar na Žitnjaku snimao i dron! Pogledajte prizore vatrene stihije iz zraka

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo