nemaju povjerenje / Tomaševićeva 'metla': Ovo su 'Bandićevi pročelnici' koji su odstupili s funkcija, ali mogu biti pomoćnici s 5000 kn manjom plaćom

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pročelnički mandat je inače neopoziv te ih gradonačelnik ne može smijeniti

10.7.2021.
13:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio je ukinuti ili pripojiti 12 ureda, a ovog su tjedna, nakon što im je rečeno da nemaju njegovo povjerenje, s mjesta pročelnika, nakon kako neslužbeno doznaju 24 sata, odstupili:  Ana Matijević, Milana Vuković Runjić, Zlatko Makar, Stipe Tutiš, Vjekoslav Jeleč i Sanja Jerković

Ranije su već svoju dužnost prestali obavljati: Mirka Jozić, koja je podnijela ostavku, Miro Laco, kojem je istekao mandat, Ivica Lovrić, koji se prebacio na savjetničku poziciju te Andrea Šulentić, nedavno uhićena u aferi sa Srebrnjakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnici koji su odstupili ovaj tjedan, bit će degradirani za dvije razine, na mjesto pomoćnika. Imat će oko pet tisuća kuna neto nižu plaću od sadašnje, pišu 24 sata. Na njihova mjesta stupaju v.d.-ovi, ali još nije poznato tko će oni biti.

Pročelnički mandat je inače neopoziv te ih gradonačelnik ne može smijeniti, a nakon ukidanja i spajanja ureda, dosadašnji pročelnici su mogli ostati na funkcijama do 31. listopada, kada na snagu stupa odluka o spajanju ureda. Međutim, ipak su odlučili otići sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče preostalih pročelnika, još nema informacija o njihovoj budućnosti. 

Image
Sa 27 na 16 /

Gradonačelnik Zagreba smanjuje broj ureda, tako i onaj Pavla Kalinića, neslužbeno se doznaje kamo planira otići

Image
Sa 27 na 16 /

Gradonačelnik Zagreba smanjuje broj ureda, tako i onaj Pavla Kalinića, neslužbeno se doznaje kamo planira otići

Vjekoslav Jeleč je bio Bandićev bliski suradnik i dosadašnji pročelnik Ureda za zdravstvo koji je pripojen Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Milana Vuković Runjić bila je pročelnica Ureda za kulturu koji je raspolagao sa 60 milijuna eura godišnje, a protiv koje se bunila i struka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Matijević bila je pročelnica gradskog kontrolnog ureda, a Zlatko Makar vodio je Ured za upravljanje imovinom grada. Stipe Tutiš bio je pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, a spominjao se u kontekstu nedavnih uhićenja Milana Lončarića i Kazimira Bačića. Bio je na ručku s Bandićem, na kojem je pokojni gradonačelnik izgovorio ono glasovito "Nema džabe ni u stare babe". Sanja Jerković bila je pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj, a koji stoji iza 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi. 

Mirka Jozić već je ranije sama otišla, a bila je pročelnica Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu. Miro Laco je obavljao posao pročelnika Ureda gradonačelnika i bio je obuhvaćen optužnicom u aferi Agram. Lovrić je mjesecima bio v.d. pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje jer zbog dvije Uskokove optužnice nije mogao biti pročelnik. I on i Laco su i dalje savjetnici na masnoj plaći. Andrea Šulentić ne može obavljati svoju dužnost jer ima dužnost pritvora u Remetincu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo