Pobjednica izbora / Tomašić opisala svog tipičnog birača i poručila: 'Narod sad uviđa da se može i bez HDZ-a i bez SDP-a'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Od protukandidata joj je, otkriva, čestitala jedino Biljana Borzan.

27.5.2019.
21:21
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nositeljica liste Hrvatskih suverenista za Europski parlament Ruža Tomašić od svih je kandidata izašlih na izbore dobila najviše preferencijalih glasova birača - čak 69.167.

To da su birači najviše zaokruživali njezino ime, događa se drugi put pa ona, njihovom voljom, drugi put postaje, odnosno i dalje ostaje hrvatska zastupnica u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda zato što me cijene. Drugo, nemojmo zanemariti zajedništvo. Toliko glasova sigurno ne bih dobila da sam išla sama. Ovo je dokaz da zajedništvo nema alternativu i ako desnici želimo dobro, to znači da zajedno moramo ići i na izbore za hrvatski parlament. A ovoliku sam podršku opet dobila očito i zato što nikada nisam imala, niti imam, figu u džepu. Nisam govorila jedno, a radila drugo. Govorila sam ono što sam radila i radila sam ono što sam govorila. Godinama sam vjerodostojna sama sebi i svojim stavovima. I dalje stojim iza onoga što sam radila i napravila", rekla je Tomašić u razgovoru za Večernji list.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od protukandidata joj je, otkriva, čestitala jedino Biljana Borzan.

Tomašić je opisala kako izgledan tipičan birač nje, odnosno Hrvatskih suverenista: "To je netko tko poštuje rad i voli istinu, a takvih u Hrvatskoj ima dosta, i više nego što se čini. Dosad se stalno naglašavao i poticao dojam o premoći, veličini i jačini samo dviju stranaka, a narod sad uviđa da se može i bez HDZ-a i bez SDP-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj glasova Tomašić je dobila od birača koji inače glasaju za HDZ.

"HDZ-ovi birači glasaju za mene jer je HDZ promijenio smjer, nije više ono što je bio. HDZ bi trebao biti nacionalna stranka koja se brine o tome što žele hrvatski birači, a ne što želi Bruxelles", rekla je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i neočekivani uspjeh Mislava Kolakušića.

"On mi je iznenađenje jer nema nikakvog političkog iskustva. Govorio je puno stvari koje su u nadležnosti hrvatskog parlamenta i činilo se kao da on vodi bitku za hrvatski parlament pa će narod sad očekivati da će u Bruxellesu govoriti o temama o kojima je govorio ovdje, a tamo za to neće biti šanse", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo