Prognoza Nikole Vikića Topića / Toplije, ali oblačnije: Iskoristite dan, početak tjedna donosi novu kišu - evo do kad će padati

Približava nam se duboka ciklona iz Atlantika i ona će na svojoj prednjoj strani prema nama povući veću količinu toplog, ali i vlažnog zraka

10.2.2019.
11:15
VOYO logo

Vikend je započeo vrlo zanimljivim temperaturama, osobito u unutrašnjosti Hrvatske gdje je u subotu, na udaljenosti manjoj od 150 kilometara, zabilježeno više od 10 stupnjeva razlike. Razlog tome je magla. U krajevima gdje se ona razišla, temperatura je tijekom dana rasla nekih 2,5 stupnja na sat, a tamo gdje se ona zadržavala samo pola stupnja na sat.

I zbog toga su neki bili zadovoljni prognozom, dok su se drugi žalili na nju. No u svakom slučaju, danas nećemo imati taj problem jer će magla biti znatno rjeđa i kratkotrajnija. Osobito zbog vjetra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, približava nam se duboka ciklona iz Atlantika i ona će na svojoj prednjoj strani prema nama povući veću količinu toplog, ali i vlažnog zraka. Zato će već prijepodne biti oblačnije nego u subotu, ali i manje hladno.

Oblačno i sve vjetrovitije

Na kopnu najniža temperatura oko nule, na Jadranu 7 ili 8 stupnjeva. Na zapadu zemlje može pasti malo kiše, dok će najviše sunca biti na jugu Dalmacije. Puhat će umjereno jugo, na kopnu jugozapadni vjetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom će dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno i sve vjetrovitije, ali i toplije nego jučer. Najviša temperatura oko 13 stupnjeva Celzijevih. Mjestimice je moguće malo kiše, ponajprije oko Karlovca. 

U Slavoniji i Baranji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. I ovdje će biti vjetrovito uz umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura oko 12 stupnjeva Celzijevih. I u Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura od 13 do 16. Navečer je moguće malo kiše, ponajprije na jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu te u gorju pretežno oblačno, uz kišu, osobito na Kvarneru te u Gorskom kotaru. Puhat će jako jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura na obali oko 13, u gorju oko 10.

Početkom sljedećeg tjedna - kiša

Novi tjedan počinje pogoršanjem vremena. Na kopnu će već od jutra padati kiša, temperatura će biti u padu, pa će u gorju ona prijeći u snijeg. No, to je samo prolazno pogoršanje. Već od utorka nas očekuje više sunca. I onda do kraja tjedna samo povremeno može biti susnježice i snijega, i to samo male količine! Ipak, bit će hladno, ponajviše zbog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u ponedjeljak također kratko pogoršanje s kišom, koje doduše ponegdje može biti jače izraženo. Zapuhat će jaka tramontana i bura i osjetno će zahladnjeti. Od utorka sunčanije, ali hladno. 

I za kraj ćemo još jednom ponoviti da će tijekom današnjeg dana u cijeloj zemlji biti neugodno vjetrovito, osobito poslijepodne i navečer. Udari vjetra će, u nizinama kopna dosezati 60, na moru 80, a u Gorskom kotaru i Lici čak 100 kilometara na sat! Tako ćemo navečer vidjeti da i pri zimskoj južini može biti hladno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo