VIKEND PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Toplinske valove smo preživjeli! Otkrivamo kakvo nas vrijeme čeka za vikend, ali i u srpnju i kolovozu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovaj lipanj bit će jedan od najtoplijih otkad postoje mjerenja

28.6.2019.
14:00
Ivo Cagalj/PIXSELL/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Drugi toplinski val ovoga lipnja je za nama, a pred nama malo ugodnije ljetno vrijeme. Ne brinite se, i dalje traju vrućine i nekih ozbiljnih oborina nema na vidiku. Nakon manjeg osvježenja koje je uzrokovala bura, more se ponovno grije. I to itekako! Na zapadnoj obali Istre od jučer se mjeri 28 stupnjeva, oko Malinske 27. Nekima je takvo more pretoplo, no kad temperatura zraka doseže 35 °C, nije loše da more nije baš previše osvježavajuće. Naime, upravo za ovog toplinskog vala u Francuskoj dvije su osobe umrle od srčanog udara nakon skoka u more. Razlika između temperature zraka i temperature mora bit će ovoga vikenda od 3 do 5 stupnjeva. Taman!

Image
Image

VIKEND NA MORU

Vrijeme na obali i dalje sunčano i suho. Manje će promjene donijeti samo izmjena strujanja. Nakon tople bure, koja će još danas grijati obalu, već sutra ujutro ona će donijeti nešto svježiji zrak iz zaobalja, a tijekom subote ponovno će zapuhati maestral. Bit će znatno manje vlažno i puno ugodnije. More još sutra prijepodne malo i umjereno valovito, a tijekom nedjelje u smirivanju pa će u nedjelju navečer na sjevernom dijelu već vladati bonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

VIKEND NA KOPNU

I na kopnu miran i ugodan ljetni vikend. Prevladavat će sunčano, gotovo posve vedro pa ako se i ne skidate u kupaće kostime, svakako pripazite na jačinu sunca. UV indeks iznosit će 9, bit će vrlo visok, uobičajeno za ovo doba godine. U subotu ujutro osjetno svježije, ugodnije za spavanje, temperatura od 15 do 18, a vlage znatno manje nego prošlih dana. Danju će lagani sjeverac još malo osvježavati, a dnevna temperatura bit će slična današnjoj. U nedjelju noć još svježija, posegnut ćete vjerojatno i za konkretnijim prekrivačem. Danju opet toplije, ali ne pretoplo.

Image
Image

Sve u svemu, nakon dva prilično izražena toplinska vala, jasno je da će ovaj lipanj biti jedan od najtoplijih otkad postoje mjerenja. Srpanj i kolovoz, čini se, bit će malo nježniji, no ljeto vas neće razočarati. O svemu tome i dalje u našim televizijskim prognozama, a ako su vam u ovim ljetnim mjesecima draži drukčiji načini informiranja, podsjećamo da smo s vama redovno i na Facebook stranici RTL Vrijeme, a odnedavno i na Instragramu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljite nam svoje fotografije i vremenske doživljaje i pratite svakodnevno naše zanimljivosti i podatke na Feedu i prognoze u Storyju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo