iskoristite tople dane / Toplinski val za kraj klimatološkog ljeta: griju nas temperature i do 37 stupnjeva

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

I prve dane klimatološke jeseni obilježit će vrlo visoke temperature pa je moguće i rušenje ponekih rujanskih rekorda

30.8.2015.
16:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sutra je zadnji dan klimatološkog ljeta - prvog rujna počinje jesen. Ipak, pogledom kroz prozor, u šetnji prirodom ili odlaskom na plažu, ne stječe se takav dojam.

Naime, trenutno smo u petom ovoljetnom toplinskom valu te je vrijeme sličnije srpanjskom, nego onome za kraj kolovoza. Temperatura je danas u cijeloj zemlji bila još malo viša od jučerašnje, mjerilo se između 27 i 37, iako su znatno češće bile ove temperature iznad 30. Najtoplije je bilo na otoku Mljetu gdje je u 14 sati izmjereno čak 37 stupnjeva. Temperature od 35 i više stupnjeva, mjerene su i diljem Slavonije te u unutrašnjosti Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto dakle završava s velikim vrućinama što će znatno pridonijeti njegovoj cjelokupnoj klimatološkoj ocjeni koja će u cijeloj zemlji biti iznadprosječno toplo, često čak u kategoriji ekstremno toplo.

I prve dane klimatološke jeseni obilježit će vrlo visoke temperature pa je tako moguće i rušenje ponekih rujanskih rekorda. Ipak, promjena se na meteorološkim kartama već neko vrijeme nazire, i to od četvrtka nadalje kada će biti više oblaka, mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, a i temperatura će se sniziti za pet do deset stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o nadolazećoj promjeni možete pratiti u našoj prognozi, RTL Vrijeme, svakim danom u 19:15 te na istoimenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo