PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Toplo se obucite i ne zaboravite kišobran: Danas snijeg, sutra pogoršanje uz kišu i olujni vjetar

Image
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Danas će još biti svježe i hladno, a onda slijedi barem 8 iznadprosječno toplih dana

12.12.2019.
9:00
Ivica Galovic/ PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u nekim krajevima temperatura malo niža nego u srijedu, no čini se manje hladno jer je vjetar oslabio.

Nad Italijom se formirala nova ciklona koja će danas djelovati i na naše područje, te nam u prvom redu donosi veliku količinu oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Već će prijepodne biti pretežno do potpuno oblačno. Lokalno uz malo oborina. Na sjevernom i južnom Jadranu kiša, a u Gorskom kotaru i Lici snijeg. Sunčanih razdoblja bit će samo u Dalmaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura će biti znatno slabija nego jučer, a na jugu će već okrenuti na jugo i oštro.

I drugi će dio dana u središnjoj Hrvatskoj ostati oblačan i hladan. S time da je tad nešto veća vjerojatnost za malo kiše i mokrog snijega, koji se neće zadržavati na tlu. Temperatura od 1 do 3.  

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također oblačno i hladno uz malo oborina. Na istoku kiša, a na zapadu susnježica i mokar snijeg. Najviša temperatura ovdje od 2 do 5.

U Dalmaciji će poslijepodne biti još oblačnije nego ujutro. Povremeno uz malo kiše. Vjetar promjenjivog smjera, ali slabiji nego u srijedu. Na sjeveru češća bura i tramontana, a na jugu, jugo i oštro. Temperatura na obali oko 12, u unutrašnjosti 8.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici oblačno. Na obali uz kišu, i temperaturu oko 8, a u gorju oko nule, uz malo snijega. Puhat će umjerena tramontana i bura. 

U petak, prvo, smirivanje vremena, čak uz malo sunca, no onda ubrzo novo naoblačenje i sve češća, a na zapadu i obilnija, kiša. Navečer je prolazno moguć i snijeg. U subotu pretežno sunčano. Tad kreće nova južina pa će idući tjedan biti osjetno toplije, do 16 stupnjeva.

Na moru u petak jače pogoršanje, osobito poslijepodne i navečer. Prvo će puhati olujno jugo, a onda navečer orkanska  tramontana i bura. Probleme će stvarati i jačina vjetra, i ta promjena smjera. Za vikend sunčano, samo će na Kvarneru u nedjelju pasti malo kiše. A idući tjedan vrijeme po jugu.

Image
Foto: Meteoalarm
Image
Foto: Meteoalarm



U svakom slučaju, danas će još biti svježe i hladno, a onda slijedi barem 8 iznadprosječno toplih dana. Ali, to ne znači i suhih. Već će u petak biti obilne kiše, na kopnu ponegdje i snijega, a na moru lokalnih nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo