ide puževim korakom / Plenković o opozivu ministra Beroša: 'Marić, Beroš i ja imali smo otvoreni razgovor. SDP hoće napraviti problem. Neće uspjeti'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Bit će to, koja 12. inicijativa? Neće uspjeti. Branit ćemo ga", poručio je premijer oporbi koja pokreće inicijativu za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša

19.4.2021.
11:30
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Topuskom gdje je održan sastanak Stožera civilne zaštite za obnovu od potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. 

Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave nakon sastanka dali su Plenković i Medved. 

Topusko kao termalni grad

Predstavljen je koncept termalnog grada i budućeg centra zdravstvenog turizma u Topuskom, kazao je Plenković na početku. 

"Projekt bi pridonio kvaliteti ponude cijele Sisačko-moslavačke županije", rekao je.

Podsjetio je da je u županiji 200 tisuća radnika dobilo potpore za očuvanje radnih mjesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjera je Vlade, a stučni tim je izradio, cjeloviti program revitalizacije SMŽ-a - demografska revitalizacija i gospodarski razvoj te bolja prometna povezanost", poručio je naglasivši kako je riječ o županiji koja je "bremenita problemima". 

Čelnik Stožera Tomo Medved zahvalio je ravnatelju liječilišta u Topuskom koje je ugostilo stanovnike Banije kojima je u potresu oštećen dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aktivno smo uključeni u sanaciju i u najvećoj smo mjeri zbrinuli ljude koji su izgubili svoje domove", kazao je Medved.

Dodao je da se 1. svibnja počinje obnova nekonstrukcijskih elemenata na području županije kako bi se preko ljeta 20 tisuća obitelji moglo vratiti u svoje domove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je uklonjeno devet obiteljskih kuća. Najviše će ih se ovog tjedna početi uklanjati na području Jasenovca, Petrinje, Siska i Majura

"Činimo iznimno velike napore, ulažemo veliku energiju, ali često je ovdje niz ograničenja - nužno je ishoditi suglasnost vlasnika objekta što je nužno za njegovo uklanjanje", pojasnio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći sastanak stožera bit će idući tjedan na području Hrvatske Kostajnice. 

Plenković: Branit ćemo Beroša 

Premijer Plenković odgovarao je na pitanje o opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša za što oporba na čelu s SDP-om pokreće inicijativu u Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to koja, 12. inicijativa? Neće uspjeti. Branit ćemo ga. Bila je rasprava na Odboru za zdravstvo koja je dobila spin da je Zdravko rekao da Vili mora raditi uštede, a da je Vili rekao da je reforma na mom stolu. Imali smo otvoreni razgovor u subotu ujutro nas trojica. SDP hoće napraviti problem, hoće napraviti follow up ovih optužbi Grbina prema Berošu. Obranit ćemo to. Reforma zdravstva radi se ozbiljno, ne može se napraviti preko noći, i napravit će se, a to nema veze s lokalnim izborima", kazao je Plenković. 

“Umjesto da se hvale da su dan prije riješili dugove prema veledrogerijama, mi se bavimo drugim stvarima”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je, ne želeći odgovarati na pitanje o aferi s platformom Cijepise, spočitnuo novinarima kako su im se ranije rugali da korona ne postoji. 

“Prije godinu i pol u Esplanadi ste se svi rugali da korona ne postoji, a koronom se bavimo već godinu i pol”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira ocjenu predsjednika Zorana Milanovića da Beroš nema Plenkovićevu podršku i da će ga "odbaciti kao ručnik", premijer jer odgovorio: "Vlada nema veze s njim, neka se bavi svojim problemima".

Vezano za komemoraciju na Jasenovcu, Plenković je rekao kako protokol još nije dovršen, ali će Vlada položiti svoj vijenac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i cijepljenje. “Treba intenzivirati cijepljenje, što je zadaća i ministra i Zavoda za javno zdravstvo“, kazao je. 

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo