5000 kn umjetnicima / Torjanac žestoko opleo po Bandiću zbog potpora: 'Evo kako to Mile, nakupac glasova, radi...Fuj!'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Dragi kolege, uzmite tih 5.000 kuna, jer ste ih stostruko zaslužili, a zatim ga na izborima pošaljite u povijest', poručio je glumac

6.12.2020.
12:22
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kako će Grad umjetnicima isplatiti 5 tisuća kuna bespovratne potpore.

Ubrzo mu je na svom Facebook profilu odgovorio glumac Marko Torjanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dakle, evo kako to Mile, nakupac glasova, radi...

Predložio sam za sjednicu Skupštine 8.12., na temelju razgovora s kolegama umjetnicima i ostalim članovima okupljenima u inicijativi Obnovimo Zagreb, točku po hitnom postupku u kojoj se traži financijska pomoć za samostalne umetnike. (Po hitnom postupku zato jer su mjere krenule 28.11., a dnevni red sjednice bio je gotov još 17.11.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predao sam taj Zaključak u pravnu službu, prikupio potpise zastupnika (koji su potrebni za hitni postupak) i ta će se točka naći na dnevnom redu 8.12.

Kako u ovoj privatnoj prćiji od grada i zidovi imaju uši, pogotovo oni skupštinski, evo danas Mile, nakon sto je moj prijedlog zaključka u skupštinskim kompjuterima tjedan dana, daje bespovratnu potporu od 5.000 kuna samostalnim umjetnicima - on koji ne isplaćuje sredstva za programe, koji je pogazio zaključke Skupštine iz ožujka i usprkos njima neovisnim organizacijama u kulturi koje su na koljenima naplaćivao gradske dvorane i odbio, također usprkos donesenom Zaključku, snositi troškove prostora svih umjetnika na području Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Teška vremena /

Bandić objavio: 'U znak potpore našim slobodnim umjetnicima, osigurali smo bespovratnu potporu od 5.000 kn!'

Image
Teška vremena /

Bandić objavio: 'U znak potpore našim slobodnim umjetnicima, osigurali smo bespovratnu potporu od 5.000 kn!'

Približavaju se izbori, pa sad umetnike koje godinama gazi, ponižava i otežava im svaki pokušaj rada, miti gradskim novcem kako bi si povećao izglede na izborima.
Fuj!!

Dragi kolege, uzmite tih 5.000 kuna, jer ste ih stostruko zaslužili i stostruko vas je do sada za daleko daleko veće novce i uopće mogućnost da radite upravo Bandić zakinuo, a zatim ga na izborima pošaljite u povijest kad ga već sudstvo ove zemlje neće poslati u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećam, među ostalim, samo na to da je iz gradskih dvorana iz privatne osvete izbacio kultnu predstvu ‘Stilske vježbe’ s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, umetnicima koji su kulturno dobro ovog grada i ove zemlje.

'Gavelli' je godinama onemogućen rad zbog njegovih pajdaša preko kojih je izvlačio pare u nedovršenoj obnovi, a zatim svojim zastupnicima naredio da glasaju protiv završetka radova. Uništio je kino Europa, ZPC, muzej Budicki... just name it, dirigira programima u javim postorima i institucijama od čega je zabrana Juričanove premijere samo zadnji primjer, institucije mu služe za zapošljavanje vlastitih kadrova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi godinama omogućiti nove dvorane i ostale prostore u Zagrebu koji ih nasušno treba, zato da bi prostorima mogao ucjenjivati umjetnike. Umjetnici ne mogu dobiti prostore od Grada za svoje djelatnosti, pa niti za skladišta, osim ako nisu u njegovoj stanci, a kriterij dobivanja sredstava od kada je zasjeo je poslusnost, a ne kreativnost i programi. Deseci umjetnika zbog nemogucnosti rada cemu je njegov klijentelizam direktan uzrok, otišli su ne samo iz Zagreba već iz zemlje. Prekršio je Zaključke Skupštine o pomoći umetnicima zbog čega bi u svakoj drugoj demokratskoj zemlji bio pravno gonjen i samo zbog toga bježao koliko ga noge nose. Itd, itd... O svim zločinima koje je učinio nad kulturom tek će se pisati knjige. A sad umjetnike, pred same izbore, kupuje i to kopiranjem tuđeg prijedloga o pomoći koju cijelo vrijeme opstruira. Baš dno!!

Zar zaista misli da je pamćenje umjetnika tako kratko?'', napisao je Torjanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo