čeka se nalaz istrage / Tragičan kraj opsežne potrage: Tijelo trećeg radnika hidroelektrane našli u tunelu

Kanal u koji su skočili radnici HE Plat u bijegu od požara, dvaput je preronjen i detaljno pregledan

13.1.2019.
20:16
VOYO logo

Tijelo stradalog Davora Pozniaka nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu pronađeno je večeras u cijevi hidroelektrane. Vijest o pronalasku tijela uputila je policija.

Podsjetimo, kanal u koji su skočili tri radnika u bijegu od požara, dvaput je preronjen i detaljno pregledan, no ipak se jučer krenulo s pražnjenjem za što je trebalo 20-ak sati budući da se u tunelu dužine 500 metara nalazila ogromna količina vode. U jednoj od sporednih cijevi je pronađeno tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je ujedno okončana opsežna potraga koja je trajala četiri dana.

Opsežna potraga ujedinila policiju, HGSS, vojsku, vatrogasce i mještane

Policijski brodovi, mještani na barkama i ronioci, svi oni su tragali za Davorom Pozniakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor i dvojica kolega koji su ostali zarobljeni u strojarnici od dima i vatre pokušali su se spasiti skokom u odvodnu cijev. Tijelo jednog pronađeno je u odvodnom kanalu hidroelektrane, dok je tijelo drugog isplivalo na obali plaže Ključice.

Image

Za nestalim radnikom HE Plat traga se od Prevlake do otoka Sveti Andrija

Image

Za nestalim radnikom HE Plat traga se od Prevlake do otoka Sveti Andrija

Za posljednjim nestalim tragalo se na 13 kilometara obale od Kupara do Cavtata, a mirno more omogućilo je i širenje potrage na obližnje otoke Supetar, Mrkan i Bobaru. Policija se zaputila i na nešto udaljeniji otok Sveti Andrija, a u potrazi je pomagao i helikopter koji pregledavao područje sve od Mljeta do Prevlake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je bilo i 15 članova gorske službe spašavanja.

Obitelji, prijatelji i kolege danas su se oprostili od poginulih radnika. Nisu mogli sakriti tugu ni na putu prema katedrali gdje se za njih održala misa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznam sve te ljude, njihove roditelje, moj muž je tamo radio i moj sin sad tamo radi. Upravo idem na misu za stradale, molim Boga non-stop da nađu još ovoga dječaka, onoga mladića", rekla je Nediljka iz Dubrovnika.  

"Sigurno da je teško, žalosno je što su mladići nestali i ne znam što bi rekao", kazao je Dubrovčanin Vinko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP izrazio sućut obiteljima trojice stradalih radnika u Hidroelektrani Dubrovnik

HEP je u nedjelju navečer izrazio sućut obiteljima trojice stradalih kolega u Hidroelektrani Dubrovnik nakon što je objavljeno da je pronađeno beživotno tijelo i trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u HE Dubrovnik.

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac, objavio je HEP na svojim internetskim stranicama.

Pritom je na iskazanom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima zahvalio članovima kriznog stožera, pripadnicima MUP-a, vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju, radnicima HEP-a te obiteljima i rodbini stradalih i građanima dobrovoljcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je uzrokovalo ovu tragediju i tko je za nju odgovoran i dalje nije poznato jer se čeka objava  rezultata službene i složene istrage. Prema neslužbenim informacijama koje je dobio novinar RTL-a, postoji mogućnost kako bi oni već sutra mogli biti objavljeni.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo