(NE)BITNA PITANJA / Treba li predsjednički ured i dalje biti na Pantovčaku? Milanović i Grabar-Kitarović protiv Škore

'Preseljenje Ureda predsjednika obična je demagogija, pogotovo kad se spominje u kontekstu ušteda'

31.7.2019.
22:20
VOYO logo

Zoran Milanović slaže se s Kolindom Grabar-Kitarović, misli da predsjedniku nije mjesto na Pantovčaku. Slično kao ona u prošloj kampanji sada tako govori bivši premijer, odnosno sadašnji predsjednički kandidat.

Predsjednik ne treba stolovati u Camelotu, nego u nekoj manjoj kući u gradu, kaže, dok MiroslavŠkoro misli da je priča o preseljenju demagogija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ma koliko se građanima pitanje o predsjedniku na Pantovčaku činilo nebitnim, u kampanji je očito važno pa nakon fijaska u prošloj opet ga otvara jedan predsjednički kandidat.

"Smatram da predsjednik gore ne treba stolovati, da to nije nikakav Veliki Tabor, da to nije Camelot, da predsjednik treba imati ured u nekoj manjoj kući, primjerenijoj, dolje, niže u gradu. Koja je to kuća, o tome će odlučiti Vlada. Premjestite me kqmo god hoćete. A ako nećete, bit ću gore, ali nerado", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerado o svemu govori Miroslav Škoro pa radije - piše.

"Preseljenje Ureda predsjednika obična je demagogija, pogotovo kad se spominje u kontekstu ušteda, od kandidata onih stranaka koje su vladajući Hrvatskom proćerdale milijarde kuna poreznih obveznika, Preseljenje Ureda znači dodatno marginaliziranje institucije predsjednika pa ostaje nejasno zašto se pojedinci koji to žele uopće kandidiraju za tu funkciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će izmjestiti ured s Pantovčaka, predsjednica je obećavala u svojoj kampanji. Tri godine kasnije, neispunjeno obećanje spasio je ministar državne imovine.

"Mi nemamo raspoloživih prostora koji udovoljavaju tim kriterijima", izjavio je bivši minstar Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je odlučeno da će se postojeći Ured smanjiti i darovati građanima.

"Građanima grada Zagreba ustupamo 700 tisuća m2 zemljišta na Pantovčaku", rekla je 25. travnja 2018. aktualna predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo"zeleno srce" kako ga je tada predsjednica nazvala, zajedno s pripadajućim muflonima i jelenima lopatarima trebalo je biti besplatno za građane prije adventa 2018. No do danas, ništa. Dokumentacija je s Pantovčaka poslana u Vladu koja se baš spremala na rekonstrukciju, a ministar državne imovine sam ju je u međuvremenu napustio. Najnoviji rok je proljeće 2020.

A prije nego što lišće zazeleni, Pantovčak će imati ili novog predsjednika ili staru predsjednicu koja će na 200 tisuća preostalih kvadrata šume, ako to želi, moći prakticirati i - jogu. To, za državnu politiku potpuno nebitno pitanje prošlo bi ispod radara da odmah nije reagirao jedan svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvrjeđuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu'", riječi su patera Ivana Ike Mandurića.

A onda se na društvenim mrežama pojavila i anketa od koje se Miroslav Škoro odmah ogradio i prijavio ju Facebooku. Bave li se jogom i ostali kandidati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne prakticiram jogu jer se bavim drugim stvarima, ali razumijemljude kojima je to..., ljude bole leđa, boli ih kičma, to je sasvim u redu", riječi su Zorana Milanovića.

Miroslav Škoro ne prakticira istočnjačke vještine, a duševni mir pronalazi u kršćanskoj molitvi i pisanju pjesama. Zauzima se za Ustavom zajamčene vjerskeslobode...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I molitvi i pjesama bit će u nedjelju u Sinju gdje bi se na Alki prvi put mogli susresti sve troje glavnih predsjedničkih kandidata. Možda ondje bude jasnije je li itko kampanjom zasad pogodio u sridu ili u ništa...

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo