KOMENTIRAO AKTUALNOSTI / Trebao je to biti duel Benčić i Lovrić, ali se odazvao samo bivši zagrebački pročelnik: 'Teško je braniti ono što nije napravljeno'

'Radno mjesto na kojem jesam može biti korisno gradonačelniku i njegovim suradnicima kad bi htjeli percipirati ono što im sugeriram', kazao je Lovrić

31.1.2022.
20:00
VOYO logo

Iz Ministarstva zdravstva danima šute i ignoriraju naše upite o problemima s enormnim računima za plin dijela zagrebačkih bolnica.

Podsjetimo, kako smo prvi objavili - KBC Zagreb samo za plin potrošen u prosincu prošle godine mora platiti gotovo isti iznos kao i za plin u cijeloj 2020. godini. Riječ je o gotovo pet milijuna kuna. 

Samo godinu dana prije – računi su bili ispod dva milijuna, a problem s vrtoglavim računima imaju i u bolnici Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razgovor o cijenama, i plina i odvoza otpada, ali i drugim problemima s kojima se bori Zagreb, poziv smo uputili predstavnicima aktualne, ali i bivše vlasti.

Image
lančana poskupljenja /

'Rast računa za plin očekuje i građane i to čak do 70 posto', ekskluzivno je za RTL otkrio šef zagrebačke plinare

Image
lančana poskupljenja /

'Rast računa za plin očekuje i građane i to čak do 70 posto', ekskluzivno je za RTL otkrio šef zagrebačke plinare

Svoj dolazak još u petak potvrdila je saborska zastupnica platforme MOŽEMO! Sandra Benčić, no poslijepodne su njezin dolazak naprasno otkazali suradnici gradonačelnika Tomaševića, pa je ispalo da ne možemo dobiti nikoga na ove teme u studiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duelu se odazvao bivši zagrebački pročelnik Ivica Lovrić, koji je dao ostavku na tu poziciju, ali formalno je ostao savjetnik. 

Lovrić je komentirao zašto misli da su iz platforme MOŽEMO! otkazali dolazak u emisiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno iz pozicije vlast ije puno teže biti u studiju i braniti ono što je napravljeno u proteklih 8 mjeseci ili bolje reći što nije napravljeno. Mislim da je to ključni razlog jer bi bili u prilici govoriti o činjenicama, a gospođi Benčić činjenice nisu nešto što je blisko u ovom trenutku", kazao je Lovrić. 

Planirali smo pitati suradnike gradonačelnika zašto recimo Lovriću ne ponude da prijeđeu takozvanu operativu, dok to planiraju za ljude na puno nižim pozicijama, a koji godinama rade u gradskim komunalnim tvrtkama. Lovrić je odgovorio bi li prihvatio cestu u zamjenu za ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je na dobrobit građanima i gradu, ako ste zaposlenik Gradske uprave, ja bih to radio. Radno mjesto na kojem jesam može biti korisno gradonačelniku i njegovim suradnicima kad bi htjeli percipirati ono što im sugeriram", kazao je. 

Lovrić je kazao i da je njegova komunikacija s gradonačelnikom jednostavna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redovito mu šaljem sugestije, kvalitetne materijale, a koliko to percipira on sam o tome odlučuje. Iz njegovih poteza vidim da ne previše. Jedan od mojih projekata je bio Prirodoslovni muzej i to su izgurali do kraja. Neke stvari je usvojio, Osnovna škola Miroslava Krleže je gotovo završena, ali druge projekte, tu ne slušaju za sada", kazao je. 

Lovrić je komentirao i njegovo financiranje tužbi protiv vlastitog poslodavca zbog mjere roditelj odgojitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je malo ironično, ali osim toga što sam zaposlenik Gradske uprave sam slobodan građanin. U slobodno vrijeme mogu iznositi svoje političke i druge stavove. Ovo što je Grad Zagreb na prijedlog gospodina Tomaševića donio odluku o ukidanju odluke je protuzakonito i štetno za Zagreb i hrvatsko društvo. Ta odluka je nastala u okviru gradskog ureza za obrazovanje", kazao je. 

Kazao je i da mu Tomašević nije rekao ništa za financiranje te da je tvrdio da je njegova odluka zakonita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sudu ćemo dokazati da nije. Mislim da je zadaća svakog građanina kada vidi da gradonačelnik predlaže i donosi protuzakonite odluke da upozori na to", kazao je. 

Osvrnuo se i na najavu otpuštanja u Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ih neće biti kao takvih. Apsurdno je da se na Staru godinu bombastično najave otpuštanja, pa među imenima nađete 40-ak majki koje su na porodiljnom, majke čija djeca imaju poteškoća pa rade na pola radnog vremena. Radi se o apsurdu, o nedoraslosti i nesnalaženju aktualne gradske vlasti", kazao je Lovrić. 

Na pitanje zašto se u vrijeme Milana Bandića u Holdingu gomilalo kadrove, Lovrić je kazao da kadrovi nisu gomilani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pogledamo bilo koje javno poduzeće, upravo bilo kojeg grada, općine i države, možemo govoriti da imamo višak zaposlenika. Na radiju je bila predsjednica Sindikata Zagrebačke čistoće koja je demantirala Upravu i rekla da je svega 10 posto zaposlenika u uredima, a ne 30 posto kako se to često govori. Trenutno vam je 14 zagrebačkih podružnica bez voditelja. Ako ste pratili na stranicama Holdinga, kad se najavljivalo otpuštanje 550 zaposlenika bio je raspisan natječaj za 10 novih zapošljavanja u administraciji", kazao je. 

Lovrić je kazao i što očekuje od aktualne vlasti po pitanju problema s otpadom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako smo išta očekivali od Tomaševića i aktualne vlasti da će se barem, s obzirom da su najavljivali da su se 18 godina bavili pripremama za upravljanje Zagrebom i da je taj zeleni plan njihov core business, tu snaći ali vidimo situaciju da imate zakrčeni Jakuševac. Umjesto da se zatvara imamo proširenje kapaciteta, imamo glomazni otpad gdje je prije mjesec dana bila protupožarna inspekcija koja je utvrdila niz nepravilnost. Sreća da je zima. Tamo je nagomilano otpada da prijeti opasnost požara i svega drugoga. Da je ljetno vrijeme bili bi suočeni s takvim problemima. Imamo prekapacitiranost kapaciteta za biootpad i ja ne vidim nikakav kvalitetan smisao onog što rade. Apsurdno je što se najavljuje od 1. srpnja, tzv. švicarski model. Prosječna cijena koju plaćaju građani Zagreba za dovoz otpada je 44,28 kuna. Mi ćemo startati s paušalom od 45 kuna pa plus te famozne vrećice. Dogodite će se da agenda o kvalitetnom rješavanju otpada je dramatično poskupljenje otpada. U Švicarskoj nema paušal. Ima krimena i na bivšoj vlasti, ali moramo ovo spomenuti jer su to činjenice koje promiču", kazao je Lovrić. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo