'Država je maćeha' / Trgovac autima o manipuliranju kilometražom: 'Predugo se davalo prostora onima koji lažu i varaju'

Dao je i savjet onima koji ne znaju previše o automobilima, ali i materiji skidanja kilometara

18.2.2020.
17:00
VOYO logo

O tome što povijesna presuda Suda vezana za umanjenje kilometraže na automobilu, točnije Audiju A4, znači za trgovce, reporter RTL-a Ilija Radić porazgovarao je s trgovcem rabljenih automobila Darkom Principom.

"Smatramo da je ova presuda došla prekasno. Trebala je doći barem 20 ili 30 godina prije, a i sad ako presuda nije dovoljno stroga smatramo da će teško ostvariti svoju svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometraža je jedan od ključnih elemenata u određivanju cijene, a i samog izbora hoće li kupac odlučiti kupiti vozilo ili neće. Manipuliranje kilometražom je kazneno djelo, tako se tretira u svim ozbiljnim državama. Tako bi trebalo biti i kod nas. To se ništa ne razlikuje od krivotvorenja broja šasije", zaključio je trgovac Darko Princip.

Zaključio je da su takvi prevaranti nelojalna konkurencija, ali i da se država postavila kao maćeha prema trgovcima, ali i kupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nelojalna konkurencija. Ne možemo mi sad gledati iz perspektive pojedinog trgovca nego opće na tom tržištu vlada veliko nepovjerenje i pomutnja. Država se maćehinski postavila prema kupcima, nije dovoljno zaštitila ni trgovce ni kupce.

Predugo se dalo prostora onima koji varaju i lažu bez da su sankcionirani. U svakom slučaju pozdravljamo ovu presudu, ona je dobar vjetar u leđa", rekao je Princip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dao je i savjet onima koji ne znaju previše o automobilima, ali i materiji skidanja kilometara.

"Kratak savjet ljudima koji ne poznaju tu materiju, savjetujem da se prepuste profesionalcima, onima u koje imaju povjerenje", zaključio je trgovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo