Sumnja na izvlačenje 39 milijuna kuna / Tri godine od uhićenja Vidoševiću počinje suđenje u aferi Remorker

Image

Više od tri godine nakon što je uhićen u aferi Remorker na zagrebačkom Županijskom sudu u petak bi trebalo početi suđenje bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću, optuženom da je iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna

26.1.2017.
15:19
VOYO logo

Pred vijećem suca Zdravka Majerovića, Vidošević, koji od početka tvrdi da je nevin, ponovno će se očitovati o krivnji nakon što mu Uskokovi tužitelji pročitaju optužnicu kojom je obuhvaćena i njegova dugogodišnja 'desna ruka' u Komori Zdenka Peternel.

Osim Vidoševića i Peternel na optuženičkoj klupi biti će i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić jer je četvero suoptuženika ranije priznalo nedjela te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su ključni akteri tzv. afere Remorker - Igor Premilovac, koji je prvi progovorio kako je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i 'oprani' novac vraćao u Hrvatsku te marketinški stručnjak Davor Komerički koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK. Osim njih sporazumno su osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Vidošević je ranije govorio da ne zna koji su motivi njegovih suoptuženika da ga terete, a tvrdio je i da će srušiti optužnicu, u kojoj Uskok traži da mu se oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je krajem rujna sud potvrdio optužnicu u ovom slučaju Vidošević je priznanja svojih suosumnjičenika nazvao komičnima, ponavljajući da nije kriv te da je žrtva represivnog aparata.

Drugi krak Remorkera protegnuo se do Hrvatskih autocesta, a kao glavni osumnjičenik u tom dijelu istrage optužen je bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo