U Zagrebu / Misteriozne smrti u Zagrebu: Tri čovjeka umrla na javnim mjestima, špekulira se o jednom razlogu

Dvojica su se iznenada srušili na cesti, treći pronađen u tramvaju

13.2.2020.
22:56
VOYO logo

Kao da smo u žarištu epidemije koronavirusa, na različitim lokacijama u Zagrebu u četvrtak su pronađena mrtva tijela! Prvo je pronađeno u četvrtak rano ujutro na autobusnoj stanici u Sesvetama, malo kasnije još jedno u Dubravi, a onda još jedno u tramvaju na okretištu Črnomerec. Sva trojica su muškarci i ni na jednom nema tragova nasilne smrti.

Na autobusnoj stanici u Sesvetama jutros u šest sati i 40 minuta iznenada je preminuo muškarac. Pozlilo mu je, pao je na pod, a djevojka koja se našla na stanici pokušala  ga je reanimirati. U roku nekoliko minuta došle su i Hitna i policija. Unatoč trudu, muškaraca nisu uspjeli oživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 25 minuta kasnije i 18 kilometara dalje, na raskrižju u Tršćanskoj ulici u Dubravi, na isti način preminuo je 63-godišnjak.

U tramvaju broj dva jutros je pronađeno tijelo 67-godišnjeg muškarca. Tijelo je pronašao vozač, odmah su stigli policija i Hitna. Nažalost, muškarcu nije bilo pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta tramvajska kola dvojke isključena su iz prometa odmah nakon očevida i sada su u spremištu.

Za razliku od prve dvojice koji su se iznenada srušili na cestu, muškarac iz tramvaja umro je sjedeći okrenut k prozoru. Vozač tramvaja našao je njegovo tijelo prilikom pregleda vozila kada je stigao na terminal Črnomerec. Smrt u tramvaju nije uobičajena, iz ZET-a kažu da se dogodi jednom godišnje, ako i toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uobičajena procedura kad netko od putnika ili vozač primijeti smrt, javlja se centrali koja zove Hitnu i policiju. Čeka se dolazak mrtvozornika, tramvaj ide u spremište na dezinfekciju i čišćenje. Psihološka pomoć se može pružiti vozaču kao i Hitna koja je na licu mjesta", rekao je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

Sva trojica umrla su iznenada, prirodnom smrću u intervalu od četiri sata. Stariji su od 50 godina, a policija nije pronašla nikakvu povezanost. Upravo zbog njihove dobi i neobično toplog vremena, pojavile su se spekulacije da je uzrok smrti južina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama južina znači da se tu radi o određenim promjenama, tlak, povećanoj vlažnosti, što naravno indirektno utječe na naše zdravlje u smislu da i određeni zdravi ljudi u ovakvim uvjetima pate od nesanice. Bila jedna, dvije ili tri smrti, to je tragičan događaj, ali nažalost događaju se u bilo koje doba dana, godine, po bilo kojem vremenu", izjavila je Dejana Martinić, voditeljica smjene Nastavnog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

I nažalost, u pravu je. Liječnici dnevno proglase na desetke smrti. Koliko god grubo zvučalo, tri smrti u jednom danu za milijunski grad statistički nisu velik broj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, budući da su svi preminuli na javnim mjestima, dobili smo podsjetnik da nikada ne znamo koliko još vremena imamo.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo