PODACI MINISTARSTVA UPRAVE / Tri županije prednjače po sklapanju istospolnih brakova: u Hrvatskoj vezu ozakonjavaju i stranci

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo uprave, najviše životnih partnerstava osoba istog spola tijekom prošle godine sklopljeno je u Zagrebu

7.2.2017.
14:10
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

U Hrvatskoj je 2016. sklopljeno 66 životnih partnerstava osoba istog spola, od čega su 35 sklopili muškarci, a 31 žene, piše Lokalni.hr. U toj brojci se nalazi i šest parova stranih državljana koji su Hrvatsku odabrali za ozakonjenje veze, dok je 24 parova miješane nacionalnosti, s time da jedan od njih ima hrvatsko državljanstvo. 

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo uprave najviše takvih oblika zajednice sklopljeno je u Gradu Zagrebu, njih 39, a slijede Istarska županija s osam, Primorsko-goranska sa šest i Varaždinska županija s tri životnih partnerstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dva životna partnerstva sklopljena su u Bjelovarsko-bilogorskoj, Osječko-baranjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a po jedno u Ličko-senjskoj, Brodsko-posavskoj, Šibensko-kninskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Životno partnerstvo je zajednica obiteljskog života dviju osoba istog spola sklopljena pred matičarom. Od stupanja na snagu Zakona o životnom partnerstvu u kolovozu 2014. godine sklopljeno ih je 174.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo