probavne smetnje / Trovanje na svadbi: više od 60 osoba završilo u bolnici, sumnja se na salmonelu

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Više od 60 osoba završilo je prošlog vikenda i početkom ovoga tjedna u vinkovačkoj bolnici nakon svadbene proslave. Sumnja se da su zaražene salmonelom

31.5.2016.
18:04
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Najmanje 60 osoba zatražilo je prošlog vikenda zdravstvenu pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima zbog probavnih smetnji, a sumja se da su zaraženi salmonelom, potvrdila je u utorak ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

Kako su se kod brojnih uzvanika svadbe, među kojima je bilo i djece, javili simptomi povraćanja i proljeva, javio nam je čitatelj iz Vikovaca, koji dodao kako su se i dva dana iza ljudi s probavnim smetnjama javljali na Hitnu pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek ne možemo s sigurnošću reći o čemu je riječ. Naime, uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da se radi o salmoneli na koju upućuje i klinička slika pacijenata", rekla  je Kata Krešić i dodala  kako je na zaraznom odjelu bolnice zadržano šest osoba.

Većina zaraženih puštena je nakon pružene pomoći kućama, a svi su, kako se neslužbeno doznaje, bili gosti istih svatova koji su prošlog vikenda održani u jednoj od svadbenih dvorana u Vinkovcima koje organiziraju takve proslave i nude vlastitu hranu i piće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo