koronavirus / Tržnice se moraju naviknuti na nova pravila ponašanja i kupovanja: 'Kupit ćemo što treba i doma'

Koliko toliko zaživio je samo zatvoreni dio tržnice, uglavnom mesnice

29.3.2020.
8:03
VOYO logo

Na tržnicama se ponovno trži, ali više ništa nije isto. Koronavirus je uvela nova pravila ponašanja i kupovanja.

Manje kupaca

''Puštamo sugrađane unutra u onom broju koliko ih izađe van. Prije samog ulaska obavlja se dezinfekcija ruku i stavljaju se maske ili šalovi'', rekao je Hrvoje Sedmak, zamjenik zapovjednika CZ Medveščak.

Manje je kupaca i trgovaca. Koliko toliko zaživio je samo zatvoreni dio tržnice, uglavnom mesnice.

''Kupit ćemo što treba i doma. Da bi izbjegli one gužve. Došli smo po šunku. Organizacija je rigorozna, ali ok'', komentira Srećko Masterl iz Zagreba

Teško je bilo organizirati se i mesarima. Tek jučer popodne dobili su zeleno svjetlo da mogu kupcima otvoriti svoja vrata.

''Prvi dan povratka, malo su nam kasno javili. Trebali su statičari da pogledaju. Svi su placevi bili pregledani, nas su ostavili za kraj, ali smo se snašli da bi izašli da bi bili tu. Oprezno smo izašli s robom, nismo puno je ne znamo koliko ljudi. Mi smo očekivali da ćemo raditi tek od ponedjeljka'', kazao je mesar Ivica Zubec.

Brojne mesnice ostale su zatvorene, ali mesa ima dovoljno.

''30 posto se više kupuje, malo za juhu, malo mljevenog i mast'', rekao je mesar Krešo Sabljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez svježe ribe

S povrćem se slabo trgovalo jer radi samo jedna takva prodavaonica, ali kućni ljubimci došli su na svoje. Građani koji su navikli na svježu ribu moraju se malo strpjeti. Na Dolcu nije radila ribarnica, pa smo lignje i oradu potražili na Trešnjevačkom placu. Radi samo jedna trgovina, ali i ona je u problemima. Rečeno im je da ipak moraju zatvoriti.

''Navodno da mogu prodavati samo oni koji imaju kioske,a ovakav tip ribarnice se tretira kao klupa. To nije u redu, jer mi uz pomoć tržnice možemo napraviti red da se ulazi dvoje po dvoje. Imamo oprečne operacija, jako nam je teško doći do pravih informacija, a ribu nabavljamo dan za dan'', rekao je Mario Mandac, trgovac svježom ribom.

Riba i meso uz posebne mjere kupovali su se diljem zemlje. Probudile su se tržnice, ali jasno je da njima više ne vladaju kumice nego koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo