u novom ruhu / Tunel Grič otvara se danas: od Tuđmanovog skloništa preko techno partijanja do turističke atrakcije

Za vrijeme NDH u njemu su se skrivali Zagrepčani od savezničkog bombardiranja, a 90-ih su u njemu plesali ljubitelji elektronske glazbe. Sada postaje turistička atrakcija. Tunel Grič sutra se otvara za javnost

7.7.2016.
6:44
VOYO logo

Novo ruho za stari tunel. Nakon dva mjeseca renoviranja, u samom centru Zagreba danas se otvara tunel Grič. 

"Rješena je drenaža, nešto zidovi da ne bi došlo do curenja vode, Napravljen je novi sustav kanalizacije, vodopskrbe, napravljena su dva nova sanitarna čvora, uređen je pod, postavljena su inox ploče za kondenzat, nova vrata i to su bili svi radovi koji su bili potrebni", rekao je Alan Ordulj, zamjenik pročelnika zagrebačkog Ureda za prostorno uređenje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je koštalo milijun i 300.000 kuna. Širok je pet i visok čak osam metara, osvijetljen je cijelim putem, unutra se nalaze uređeni toaleti, a svira i muzika. 

Nalazi se između Radićeve i Mesničke, dugačak je 350 metara. Ima četiri izlaza na Ilicu! A u planu je da se probije još jedan na sjevernoj strani, prema Gornjem gradu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 73 godine koliko postoji ovdje su prolazili mnogi ljudi. 

Tunel je izgrađen za vrijeme NDH. Tada su se ovdje skrivali ljudi od bombardiranja, a za vrijeme raketiranja Banskih dvora ovdje su se skrivali Franjo Tuđman i Stjepan Mesić da bi se krajem 90-ih ovdje održali prvi rave-partyji u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A između se koristio za svašta. Bio je skladište i garaža, a osim što će sada biti turistička atrakcija, u njemu će se održavati i izložbe. 

"Naš ured se bavi isključivo gradnjom. Nakon toga predajemo ured imovinskopravnim poslovima koji će u suradnji s uredom za kulturu, obrazovanje i sport približiti ovaj tunel što više našim sugrađanima i naravno svim turistima koji dođu u grad Zagreb", dodao je Ordulj. 

Tunel kojim će se moći šetati od sutra od 9 do 21 sat - zanimljiva je novost u Zagrebu a i najbrži način da se dođe od Mesničke do Radićeve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo