toplinski val / Britanci upozorili: ‘Turisti, čuvajte se Lucifera. U Hrvatskoj je vruće kao u paklu!’

Image
Foto: RTL

Toplinski val zahvatio je čitavu Europu, a temperaturno središte proteže se nad Hrvatskom, temperature dosežu do 40 stupnjeva Celzijevih.

4.8.2017.
16:26
RTL
VOYO logo

Toplinski val zahvatio je čitavu Europu , a temperaturno središte proteže se upravo nad Hrvatskom, o nesnosnim vrućinama raspisali su se i svjetski mediji dok je britanski Daily Mail napisao kako jugom Europe hara toplinski val nazvan "Lucifer".

Ovih dana dnevni maksimalac doseći će 43 celzijeva stupnjeva, a britanski portal upozorava kako je baš u Hrvatskoj i Španjolskoj "vruće kao u paklu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily mail piše i kako se na hrvatskoj obali nalazi velik broj britanskih turista koje hrvatski mediji upozoravaju da se drže hlada, piju dovoljno tekućine i da se ne izlažu suncu. U tekstu se posebno ističe grad Novska gdje je u podne izmjerena temperatura od 40 stupnjeva Celzijevih.  Ovom toplinskom valu koji je zahvatio Europu Talijani su dali ime "Lucifer".

Metoalarm je za danas izdao crveno upozorenje za Hrvatsku, Španjolsku, Italiju te dijelove Bosne i Hercegovine, Švicarske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima DHMZ-a mjerenja obavljena u 16 sati pokazala su da je najveća temperatura izmjerena u Karlovcu gdje je u 16 sati iznosila 39.9 stupnjava Celzijevih. 39.4 stupnja izmjerena su u Daruvaru, 39 stupnjeva u Ogulinu, 38.8 u Sinju, 38.7 u Zemuniku kraj zadra te 38.2 u Đakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo