brojke stalno rastu / Turisti pohrlili na Jadran: 'Bit će ovo najuspješniji srpanj dosad!'

Za vikend je Hrvatsku ušlo 180 tisuća stranih turista više nego istog vikenda lani. Prvi novac turisti su potrošili već na naplatnim kućicama. Hrvatske autoceste samo proteklog vikenda bilježe porast prihoda za više od dva milijuna kuna

20.7.2015.
19:04
VOYO logo

Prvi pravi turistički vikend ove sezone je prošao. Turisti su stigli na odredišta i sad uživaju u odmoru.

"Ovdje smo već drugi put, jer je u Hrvatskoj jako sunčano, a more je toplo. I priroda vam je isto lijepa", oduševljena je Violet iz Poljske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prijatelj je bio ovdje i preporučio mi je da dođem. kad sam bukirala let, shvatila sam da se ovdje snima i Igra prijestolja, čitala sam dosta toga o Hrvatskoj na stranicama koje preporučuju gdje na odmor", rekla je Georgija iz Velike Britanije. 

Nakon prošlogodišnje srpanjske rupe zbog lošeg vremena, turisti su opet nahrlili u Hrvatsku. Trećeg vikenda u mjesecu u zemlju je ušlo više od milijun i dvjesto pedeset tisuća putnika, prošle godine bilo ih je 180 tisuća manje. Ministar turizma očekivao je ovakav razvoj sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno s privatnim sektorom, sa svim drugima u sektoru analizirali smo proteklu godinu, apstrahirajući onaj utjecaj vremena i ove godine već u petom mjesecu znali smo da je srpanj stabilan i da će je posjećenost biti bolja", prokomentirao je Darko Lorencin. 

Nakon što su se smjetili, turisti počinju i trošiti. Prvi novac ostavili su za cestarinu. Ovog vikenda na naplatnim kućicama naplaćeno je gotovo 48 milijuna kuna, oko dva milijuna više nego istog vikenda lani. Ovako jak vikend daje naslutiti da će cijeli srpanj biti uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toplog vremena nam ne nedostaje i rezultati će bit jako dobri. Štoviše, bit će možda i najbolji do sada", rekao je Ratomir Ivičić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Ni kolovoz ne bi trebao zaostajati. Očekuje se da će i on biti u plusu, a cjelokupna sezona iznimno uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo