pandemija i turisti / Turizam u doba korone: Kako bi turistima dokazali da mislimo na zdravlje, izdaje se nacionalna oznaka sigurnosti

U cijeloj zemlji za dobivanje oznake može se prijaviti oko 200 tisuća pružatelja raznih usluga u turizmu

3.3.2021.
7:27
VOYO logo

Je li popuštanje mjera dobar odabir uoči predsezone - uskoro ćemo doznati, a kako bi turistima dokazali da mislimo na zdravlje, tu je nacionalna oznaka sigurnosti. Mogu je zatražiti svi pružatelji usluga u turizmu, od trajekata, marina, zračnih luka, restorana, hotela do apartmana. Prijave su počele u petak, a koliki je interes.

Stroge mjere

Nekima je užitak rekreacija, a nekima relaksacija! Opatijski spa centar ima i vlastite stroge mjere i protokole o broju korisnika usluga.

„Higijena je na jako visokoj razini, vidi se da se čisti konstantno i istovremeno se pokušava održavat maksimalno na kvaliteti“, rekao je Matija Radić iz Opatije.

Gužve nema jer je ne smije biti, ali posla ima. Uz bazen nude se masaže i fitness centar. Za dobivanje nacionalne oznake prijavili su se prvi dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za našu kuću to znači da ćemo se i jesmo za cijelo vrijeme trajanja covida pridržavali se protokola, higijenskih standarda i epidemioloških mjera koje su propisane kako za korisnike usluga tako i za djelatnike“, kazala je Sandra Martinčić, pomoćnica ravnatelja za zdravstveni turizam.

Opatijski restoran na čijoj terasi ljudi od danas konačno ručaju, svoju oznaku čeka, a prijavu su odradili brzo i lako.

„Na devet jezika će to pisat svjetskih tako da kad turist dođe u grad tko hoće bit siguran otvorit će aplikaciju, pogledat će i vidjet će lokale koji su se prijavili za to“, izjavio je Robert Marinčić, vlasnik restorana u Opatiji.

Image
A grad ljepši nego ikada /

Opatija, koja je lani nakon Zagreba imala najposjećeniji advent u Hrvatskoj, ove je godine gotovo pusta

Image
A grad ljepši nego ikada /

Opatija, koja je lani nakon Zagreba imala najposjećeniji advent u Hrvatskoj, ove je godine gotovo pusta


U cijeloj zemlji za dobivanje oznake može se prijaviti oko 200 tisuća pružatelja raznih usluga u turizmu. Aplikacija radi od petka, a dosad ih se prijavilo 2 i pol tisuće. Među njima je i vlasnica apartmana u srcu Opatije. U 115 četvornih metara luksuza može primiti šest osoba i nada se dobroj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Interes za sada, sedmi mjesec kompletno popunjen, deveti i šesti također, čekamo samo još goste za osmi mjesec“, rekla je Ana Marija Nahmijas, vlasnica apartmana u Opatiji.

I domaća grupacija sa šest opatijskih hotela očekuje dobru godinu.

„I mi smo danas aplicirali za ovu oznaku, zadovoljavamo standarde, i inače se u našim hotelima provode zaista najviši i najstroži higijenski standardi i koji su posljednjih godinu dana još dodatno postroženi“, kazao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske grupacije.

Vjeruju kako će oznaka privući turiste, pomoći im da se osjećaju još sigurnije i biti vjetar u leđa ipak neizvjesnoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo