DSV ga nije izabrao za čelnika VKS-a / Turudić u razgovoru za RTL žestoko o Milanoviću: 'Predsjednik je vodio nesmiljenu hajku. Iznio je niz laži o meni...'

On sam, ali i mnogi drugi vjerovali su da će na čelno mjesto Visokog kaznenog suda doći Ivan Turudić

1.4.2021.
19:18
VOYO logo

On sam, ali i mnogi drugi vjerovali su da će na čelno mjesto Visokog kaznenog suda doći Ivan Turudić, no DSV je ipak izabrao Željka Horvatovića

O razlozima zašto nije izabran za RTL je progovorio Ivan Turudić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem intervjua, rezultata rada, prethodnih programa rada, ja sam imao najviše bodova od svih kandidata - 149. Horvatović je imao 144. Međutim, Državno sudbeno vijeće je, što je imalo ovlast, ocijenilo da je on bolji kandidat i da će, po njihovom mišljenju bolje obnašati dužnost predsjednika Visokog kaznenog suda", kazao je Turudić.

"Mislim da je protiv mene vođena nesmiljena medijska hajka od, prvenstveno, predsjednika države. Iznio je niz laži o meni, a ljudi takve stvari čuju. Od nekih saborskih zastupnika, svih provenijencija, lijeve, desne i srednje. Javnost je stekla utisak da sam za nešto kriv. Cijeli jučerašnji dan se gleda kao da je to nekakvo suđenje nekome", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9 sati je bila odluka o suspenziji sudaca osječkog suda. Tamo se raspravljalo o Zdravku Mamiću, odnosno odnosima sudaca s njim. Prvo pitanje koje mi je postavio Arsen Bauk je bilo u vezi toga. Situacija je bila prilično napregnuta. No, moramo biti otporni na takve situacije. Odluku poštujem. Preostaje mi časno i ponosno raditi posao Visokog kaznenog suda. A vidjet ćemo što će vrijeme donijeti i kuda će me odvesti", rekao je Turudić i progovorio o poznanstvu sa Zdravkom Mamićem. 

"Sa Zdravkom Mamićem se poznajem oko 25 godina i bili smo u vrlo dobrim odnosima. Nemamo  nikakve odnose u posljednjih nekoliko godna. Prestali smo se družiti nakon što su započeli postupci protiv njega. Naravno da to nije ostalo bez utjecaja i imalo je određenog utjecaja na članove DSV-a, no paradoksalna je jedna stvar. Velika većina članova DSV-a, njih 9 od 11, mi je 2019. godine dalo svoj glas za suca Visokog kaznenog suda. Od 11 glasova sam dobio svih 11. Glasala su i dva predstavnika političkih stranaka. Taj isti DSV je i 2019. znao za moj odnos sa Zdravkom Mamićem, ali nije ga smetalo, a danas smeta. To je njihova stvar i oni bi to trebali bolje objasniti", zaključi je Turudić.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo