Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DSV ga nije izabrao za čelnika VKS-a

Turudić u razgovoru za RTL žestoko o Milanoviću: 'Predsjednik je vodio nesmiljenu hajku. Iznio je niz laži o ...

On sam, ali i mnogi drugi vjerovali su da će na čelno mjesto Visokog kaznenog suda doći Ivan Turudić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

On sam, ali i mnogi drugi vjerovali su da će na čelno mjesto Visokog kaznenog suda doći Ivan Turudić, no DSV je ipak izabrao Željka Horvatovića

O razlozima zašto nije izabran za RTL je progovorio Ivan Turudić

"Temeljem intervjua, rezultata rada, prethodnih programa rada, ja sam imao najviše bodova od svih kandidata - 149. Horvatović je imao 144. Međutim, Državno sudbeno vijeće je, što je imalo ovlast, ocijenilo da je on bolji kandidat i da će, po njihovom mišljenju bolje obnašati dužnost predsjednika Visokog kaznenog suda", kazao je Turudić.

"Mislim da je protiv mene vođena nesmiljena medijska hajka od, prvenstveno, predsjednika države. Iznio je niz laži o meni, a ljudi takve stvari čuju. Od nekih saborskih zastupnika, svih provenijencija, lijeve, desne i srednje. Javnost je stekla utisak da sam za nešto kriv. Cijeli jučerašnji dan se gleda kao da je to nekakvo suđenje nekome", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U 9 sati je bila odluka o suspenziji sudaca osječkog suda. Tamo se raspravljalo o Zdravku Mamiću, odnosno odnosima sudaca s njim. Prvo pitanje koje mi je postavio Arsen Bauk je bilo u vezi toga. Situacija je bila prilično napregnuta. No, moramo biti otporni na takve situacije. Odluku poštujem. Preostaje mi časno i ponosno raditi posao Visokog kaznenog suda. A vidjet ćemo što će vrijeme donijeti i kuda će me odvesti", rekao je Turudić i progovorio o poznanstvu sa Zdravkom Mamićem. 

"Sa Zdravkom Mamićem se poznajem oko 25 godina i bili smo u vrlo dobrim odnosima. Nemamo  nikakve odnose u posljednjih nekoliko godna. Prestali smo se družiti nakon što su započeli postupci protiv njega. Naravno da to nije ostalo bez utjecaja i imalo je određenog utjecaja na članove DSV-a, no paradoksalna je jedna stvar. Velika većina članova DSV-a, njih 9 od 11, mi je 2019. godine dalo svoj glas za suca Visokog kaznenog suda. Od 11 glasova sam dobio svih 11. Glasala su i dva predstavnika političkih stranaka. Taj isti DSV je i 2019. znao za moj odnos sa Zdravkom Mamićem, ali nije ga smetalo, a danas smeta. To je njihova stvar i oni bi to trebali bolje objasniti", zaključi je Turudić.   

Upravo se čita

Image
pretužno

Užasne i šokantne vijesti od obitelji obožavane Ede iz serije 'Miriše na ljubav'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
uklanjaju se kante

U centru Zagreba smeće će se iznositi od 20 - 22 sata ili ide kazna: 'Ako vas nema doma, pitajte susjeda'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba