Turudić za RTL: / 'Todorićeva jamčevina od 7,5 milijuna kuna može se zamijeniti za nekretnine'

Turudić je rekao da se oblik jamčevine uvijek može promjeniti na zahtjev stranaka

15.11.2018.
17:21
VOYO logo

Predsjednik Županijskogu suda u Zagrebu Ivan Turudić kazao je za RTL da se iznos jamčevine od 7,5 milijuna kuna za Ivicu Todorića može zamijeniti sa podizanjem hipoteke na nekretnine te da to ne bi bilo neuobičajeno. 

"Treba razlikovati jamstvo i oblik jamčevine. U današnjem rješenju Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda stoji da se određuje jamstvo od 7,5 milijuna kuna. Siguran sam da se vijeće vodilo time što je bila ponuđena gotovina kao oblik jamčevine, a ne znam jesu li bile ponuđene nekretnine. Oblik jamčevine se uvijek može promjeniti na zahtjev stranaka, ako se promjene okolnosti", kazao je za RTL Turudić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uobičajeno da se jamčevina u gotovini zamijeni zasnivanjem hipoteke na nekoj nekretnini

Turudić je kazao da je često i uobičajeno da se jamčevina u gotovini promjeni sa zasnivanjem hipoteke na nekoj nekretnini. "To ne bi bilo prvi puta što se tiče jamčevine", kazao je Turudić koji nije želio konkretno komentirati odluku o visini jamčevine za Todorića od 7,5 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jamčevina se određuje s obzirom na težinu djela i osobne i imovne prilike. Vijeće je odlučilo, kako je odlučilo i to nije najveća jamčevina i do 20 milijuna kuna", kazao je Turudić. 

Image

Todorić može na slobodu ako položi 7,5 milijuna kuna, no to je ništa za ovih 5 rekordera!

Image

Todorić može na slobodu ako položi 7,5 milijuna kuna, no to je ništa za ovih 5 rekordera!

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je zaključilo da Ivica Todorić može istražni zatvor zamijeniti jamčevinom od 7,5 milijuna kuna. Uz iznos od 7,5 milijuna kuna koje bi Todorić trebao položiti na račun suda kako bi izbjegao daljnji istražni zatvor određene i mjere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje putovnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić danas je kazao da je jamčevina određena u gotovini jer je "vijeće smatralo da se jedino tako može ostvariti svrha prevencije". Todorićevi branjenici su kazali kako on nema novac te da mogu ponuditi nekretnine. 

"Ukoliko obrana navede kako nema traženi novac, Todorić ne može biti pušten na slobodu te ostaje u pritvoru istražnog zatvora", rekao je  danas Devčić. Odvjetnik Čedo Prodanović u četvrtak je kratko ponovio da Todorić trenutno nema novac za jamčevinu te da ne zna kako će ga skupiti. Ponovio je kako su se nadali da će "taj problem premostiti nekretninama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo