snimila pacijentica / Tuš pun gljivica, toaletni papir na konopcu! Potražili smo odgovore na šokantne fotografije uvjeta u Petrovoj bolnici

I poljski su zahodi znali imati inovativnije i modernije držače za toaletni papir

10.5.2021.
20:30
VOYO logo

U našu su redakciju pristigle šokantne fotografije koje je prije nekoliko dana u zagrebačkoj Petrovoj bolnici snimila jedna pacijentica. Od tuša punog gljivica do toaletnog papira na konopcu. Daleko su od uvjeta kakve bi jedna bolnica trebala priuštiti rodiljama. 

I poljski su zahodi znali imati inovativnije i modernije držače za toaletni papir. Svjetlo na stropu prepuno insekata, a prekidač zalijepljen trakom. Na jastuku velika rupa kroz koju izlazi punjenje. To je nekoliko dana snimljeno u najvećoj hrvatskoj klinici za ženske bolesti i porode. Iz klinike kažu: Ovo nije slika svih soba i sanitarnih čvorova, riječ je dijelu koji nije obnovljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
situacije i dalje jako teška /

Zarazna bolnica 'Dr. Fran Mihaljević' danima puna, Kutleša za RTL: 'Na intenzivnoj trenutno imamo dva mjesta'

Image
situacije i dalje jako teška /

Zarazna bolnica 'Dr. Fran Mihaljević' danima puna, Kutleša za RTL: 'Na intenzivnoj trenutno imamo dva mjesta'

''Mislim da tu nema ništa posebno potrebno komentirati osim što se ispričavam gospođama koje su koristile tu kupaonicu i za sljedeće nadam se da više, ne da nadam nego vjerujem, da neće biti takve slike jer su one potpuno nepotrebne i sada'', rekla je Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Pomoćnica ravnatelja kaže i da imaju dovoljan broj spremačica kao i da su od početka korona krize pojačali higijenu te uveli izvanredne izvide kvalitete i bolničkih infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije poanta da nekog nađemo, da kaznimo propust nego je poanta da poboljšamo, da ujednačimo tu praksu, da to bude najveći standard na svim jedinicama KBC-a Zagreb. Dakle, ja ću vidjeti na neposrednoj radnoj jedinici zašto se to nije napravilo prije intervencije televizije'', rekla je Ljubas.

Iz udruge koja se bavi pravima pacijenata upozoravaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidimo da se sustav iz dana u dan sve više i više urušava i dovodi do toga da pacijenti nemaju ni osnovne higijenske uvjete u bolnicama Tako da ne možemo ni zamisliti kako izgleda taj liječnički plan u takvim nehumanim uvjetima'', kazao je Josip Perić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

A evo što kažu pacijentice:

''Bila sam prvo na novijem odjelu i onda sam kasnije bila par dana na starijem. Ovaj novi baš je bilo lijepo. I čisto. Ja imam lijepo iskustvo, ne mogu se žaliti na ništa'', rekla je Ivana Svetić Kasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Higijena, s tim nisam baš zadovoljna. Općenito u svim bolnicama, ne samo tu'', kazala je Matea Pezić Rakarić.

''Super, ja sam prezadovoljna jer sam i ležala tu, imala sam operaciju. Ja imam sve pohvale za ovu bolnicu'', rekla je pak Kata Repac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O osoblju i medicinskoj skrbi riječi hvale ima i pacijentica koja nam je ustupila ove fotografije. Svjesna je, kaže, da i u ostalim bolnicama ima sličnih prizora. Topla voda u splitsku bolnicu uvedena je tek prije dva i pol mjeseca. No, ipak, godina je 2021. i ovakvi prizori u bolnicama su - neprihvatljivi. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo