NISU DOBILI NI POZIV / Tuškan za RTL o štrajku učitelja: 'Premijer kaže da sve ide u dobrom smjeru, to je kao da vozač vozi, a svi mu trube jer ide krivo'

Tuškan govori kako odmah traže četiri posto i dodatne razgovore u narednom periodu. Prijedlog o 1,20 kuna po kilometru je neprihvatljiv, cijena goriva je porasla, kaže

12.4.2022.
19:04
VOYO logo

Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja gostovala je u RTL-u Danas gdje je razgovarala sa Zoranom Čičak Kulić.

Naime, premijer Plenković poručuje da se pregovori sa sindikatima nastavljaju, a konkretna rješenja u okviru proračuna kojima će svi biti zadovoljni, očekuje iza Uskrsa. Sindikati su dakako nezadovoljni pa su odbili ponudu Vlade o povećanju osnovice plaće za dva posto i naknade za troškove prijevoza od kunu i 20 lipa. 
Najavili su štrajk iza Uskrsa, ako se u pregovore ne uključi premijer i za to su mu dali rok da se očituje do sutra. Premijer je nastavak pregovora najavio za sutra, ali bez njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuškan govori kako odmah traže četiri posto i dodatne razgovore u narednom periodu. Prijedlog o 1,20 kuna po kilometru je neprihvatljiv, cijena goriva je porasla, kaže. Ne postoji nijedan argument zašto ne daju realnu cijenu, tvrdi pa dodaje da zaposlenici sve sami sufinanciraju.

Image
Kreće samotestiranje školaraca /

Ministar Fuchs i sindikalist Stipić u RTL-u Danas: 'Testova na slinu nije bilo dovoljno za sve'

Image
Kreće samotestiranje školaraca /

Ministar Fuchs i sindikalist Stipić u RTL-u Danas: 'Testova na slinu nije bilo dovoljno za sve'

"Već je viđeno da premijer govori da će razgovora biti. Ni poziv ni odgovor nismo dobili i očekujemo ga do sutra", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako su sindikati tražili da se premijer sam uključi u pregovore jer je sve dogovoreno ionako potrebno usuglasiti s njim. Ovako bi se proces, smatra, ubrzao. "Premijer kaže da sve ide u dobrom smjeru, to je isto kao da vozač misli da vozi u dobrom smjeru, a svi mu trube jer ide krivo. To puno govori o njegovu razumijevanju problematike", rekao je.

Upitana do kada će sve trajati, kaže da je procedura jasna, ide najava štrajka, proces mirenja u pet radnih dana pa onda štrajk. Tvrdi kako se roditelji, ako do štrajka dođe, ne moraju brinuti. "Znamo što su djeca prošla, ovo je zajednička akcija 11 službi sindikata. Želimo doći do premijera. Nije naglasak na školama nego na sindikatima, bit će kreativno", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključila je i da štrajk, ako do njega dođe, neće biti u obimu kao ranije. Ipak, sve će znati sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo