bi pa ne bi / U Bandićevu stilu: Maske na otvorenom najavljene pa poništene

Jelena Pavičić Vukičević pokazala da je nešto naučila godinama blisko surađujući s Milanom Bandićem.

31.3.2021.
22:24
VOYO logo

Poseban je problem B117 odnosno britanski soj virusa. U Zagrebu je on kriv za 80% novooboljelih. Pa je zagrebački stožer donio radikalan prijedlog - i to najradikalniji od početka epidemije - predlažu da na svim otvorenim prostorima bude obvezno nošenje maski. Zvonimir Šostar je čak objasnio da bi ljudi kad sjednu u kafić mogli nositi masku dok ne piju kavu, pa je skinuti kad uzmu gutljaj. Otvorilo se tu još puno pitanja: trebate li masku nositi dok šećete Savskim nasipom, dok se vozite biciklom u šumi.

Centar Zagreba, 30 minuta snimanja koje upravo gledate ubrzano. Građani koji maske nose na otvorenom mogu se na prste jedne ruke prebrojati. Sunce je izašlo, temperature rastu i pod maskom nije baš lako disati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to ako želim prošetati ili protrčati nasipom da također moram nositi masku? 

Mjera zagrebačkog stožera da su maske obavezne i na otvorenom trebale bi se primjeniti i na terase kafića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno ako pijete kavu ili sok će te ju maknuti, ali onda je vratite." Ovo što čujete je Zvonimir Šostar koji je jutros poprilično iznenadio Zagrepčane.  

"Ono što je novo je obaveza nošenja maski za lice na svim otvorenim prostorima. Nema iznimaka, svjedoci smo koliko se širi i epidemiolozi najavljuju još veći broj zaraza.", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste čuli da će maske možda biti obavezne u Zagrebu na otvorenom? Jesmo, čuli smo. Hoćete li ići u kafiće? Naravno, ali osobno je bezveze.", kaže Andre Schilling.

"Slažem se u potpunosti sa time, trebalo se prije uvesti jer frka me za zdravlje.", slaže se Željko Bralić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Totalni apsurd."

"Meni ne smeta, stavim je ispod naočala, jedino što smo svi maskirani, ali to je tako.", kazala je Branka Kunović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoćete ići na kave i dalje? Hoćemo hoćemo. Kako će izgledati ta radnja ispijanja?! Hahahaha ma isto do sada.", objasnio je Jakov Filipović

Čudnovata odluka zagrebačkog stožera komentirala se i na Nacionalnom stožeru. Capak poručuje, ako ste sami, maska ne treba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam vidio još taj zagrebački zahtjev ali pretpostavljam daćebiti logičan da ako netko šeta psa i sam je, nema nikakve logike da nosi masku", smatra ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

Premijer pak u svom stilu diplomatski komentira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije da podržavam ili ne podržavam, ako je situacija po županijama gdje je situacija nije dobra na njima je da donesu strože mjere. U svakom slučaju je korisno", objasnio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.   

"Glupost kao sve do sada. Nek ma hvataju. Masku nećete nositi? Hoću, oko glave, iza glave, preko uha, nekako.", rekao je Zdenko Momčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste već slušate ovu zagrebačku mjeru? Da. Znači da je pozdravljate? Apsolutno!", jasan je bio Željko Kunović.

"Smiješno mi je, nisam pas da nosim brnjicu. Okej za otvoreno, ali na otvorenom nema smisla", kazao je Tino Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pooštravanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji /

Od 1. travnja traže maske i na otvorenom, kafići do 20 sati, preporuča se i obustava treninga

Image
pooštravanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji /

Od 1. travnja traže maske i na otvorenom, kafići do 20 sati, preporuča se i obustava treninga

Za mnoge je države imalo smisla, u ovome trenutku Crna Gora, Slovenija, Španjolska, Češka, Italija i više od polovice Sjedinjenih Američkih Država i Slovenija od sutra, maske nose i na otvorenom. Dok god se epidemija ne smiri. 

A onda je Jelena Pavičić Vukičević pokazala da je nešto naučila godinama blisko surađujući s Milanom Bandićem. U najboljoj mentorovoj maniri, gradonačelnica je organizirala izvanrednu presicu, i obavijestila javnost da preuzima gradski stožer i da joj je dužnost opozvati odluku o maskama na otvorenom. I naravno, rekla je da sve to nema veze sa skupljanjem političkih bodova uoči lokalnih izbora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana najavom da se prvi puta uvede obveza nošenja zaštitnih i medicinskih maski na otvorenom. Odlučila sam preuzeti upravljanje Stožerom civilne zaštite i izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru. Nisam za nošenje maski na otvorenom, ali jednako tako moram reći da epidemiološka situacija u Zagrebu niti u Republici Hrvatskoj nije dobra.", v.d. gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo