KRIVOTVORENJE ISPRAVE / U Bjelovaru otkrivena nova lažna diploma: Predavao 17 godina u dvije škole

Image
Foto: Thinkstock.com

U Bjelovaru je otkriven novi slučaj profesora s lažnom diplomom

17.4.2019.
15:56
Thinkstock.com
VOYO logo

Profesor s lažnom diplomom radio je 17 godina u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj, navodno s krivotvorenom diplomom latinskog jezika i povijesti fakulteta u Grazu. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju slučaj.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je za bjelovar.live da je lažnom profesoru po odluci školskoga odbora uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila, po potvrdi ravnateljice Medicinske škole Biljane Balenović, i njihova škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, piše Jutarnji list.

Profesor s krivotvorenom kvalifikacijom navodno je 2011. godine primio nagradu Ponos Hrvatske. Riječ je o nagradi osobama koje su ugrozile sebe kako bi pomogle drugima. Po pisanju portala bjelovar.live, lažni je profesor svakoga dana putovao do radnog mjesta 20 kilometara u jednome smjeru.

Ovo je 11. po redu otkriveni slučaj lažne diplome, a nakon provjere u sustavu osnovnih i srednjih škola koje je naložila ministrica Blaženka Divjak. Povod za provjeru bio je slučaj državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo