upozorenje Vodovoda / U Blatu na Korčuli došlo do prodiranja mora u vododvod što je dovelo do povećana količine soli u vodi

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U Blatu na Korčuli je zbog niskih vodostaja na izvorištima uzrokovanih dugim sušnim periodom i povećanom potrošnjom vode došlo do prodiranja mora u vodovod i povećanja količine soli u vodi za piće.

10.8.2017.
9:10
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

U Blatu na Korčuli  je zbog niskih vodostaja na izvorištima uzrokovanih dugim sušnim periodom i povećanom potrošnjom vode došlo do prodiranja mora u vodovod i povećanja količine soli u vodi za piće. Iako je Vodovod upozorenje poslao na lokalne radio postaje i objavio na svojoj web stranici, do građana ono očito nije došlo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Mještani koji su pili vodu javljaju da su primijetili zdravstvene tegobe, a na odjel Hitne Pomoći u Blatu cijeli dan su stizali pacijenti s dehidracijom uzrokovanom visokom razinom soli u vodovodnoj vodi.

Izmjerene vrijednosti koncentracije klorida u sustavu vodoopskrbe prelaze maksimalne dopuštene koncentracije prema Pravilniku o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju, obavijestili su iz Vodovoda, ali, kako kažu, "izmjerene količine klorida ne predstavljaju opasnost po zdravlje ljudi osim za osobe koje zbog bolesti moraju paziti na unos soli prehranom".

Smanjene su i količine crpljene vode te preostale količine neće biti dostatne za nastavak uredne vodoopskrbe, pa se mole svi korisnici da racionalno koriste vodu kako bi izbjegli ili odgodili primjenu redukcij, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo