nakon drame u bazenima / U bolnici Zabok zadržano još dvoje pacijenata iz Tuheljskih toplica: 'Sve ostale pustili smo doma, bolje su'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Zbog greške radnika pomiješale su se kemikalije te se stvorio plin koji se vjerojatno ventilacijom proširio termama, Neki su povraćali, imali problema s disanjem

20.8.2022.
9:32
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Dvoje pacijenata i dalje je u Općoj bolnici Zabok nakon što su ih jučer zaprimili iz Tuheljskih toplica zbog problema s disanjem uzrokovanih spojevima na bazi klora.

Kako nam je potvrdio ravnatelj bolnice u Zaboku Tihomir Vančina svi ostali otpušteni su kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U bolnicu je pristiglo 15 pacijenata, među njima i djevojčica od 15 godina. Do sada smo ih 13 otpustili iz bolnice, dvoje je još ostalo. Radi se o muškarcu na jedinici intenzivnog liječenja te muškarcu koji je na odjelu interne. No moguće je da će se i oni tijekom dana otpustiti kućama jer im se stanje poboljšalo", rekao je za RTL.hr ravnatelj Vančina. Svi pacijenti imali su probleme s disanjem i kašljem.

Podsjetimo, jučer su malo iz 18 sati evakuirali Tuheljske toplice, goste iz bazena te iz hotela u kojem je prema nekim informacijama odsjelo oko 650 gostiju. Naš čitatelj javio se i rekao je kako se osjetio čudan miris, ali ne uobičajeni miris klora iz bazena. "Osjetio se intenzivniji miris klora pomiješan s još nekim mirisom. I meni je na trenutak pozlilo", rekao nam je čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
evakuiran hotel i bazeni /

Direktor Termi Tuhelj: 'Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije, sve se proširilo...'

Image
evakuiran hotel i bazeni /

Direktor Termi Tuhelj: 'Dostavljač je greškom usipao kiselinu, došlo je do reakcije, sve se proširilo...'

Kaže, vidio je na parkiralištu muškarca kojem je pozlilo i po njega je došla Hitna, a kasnije i ženu koja je povraćala i pila vodu. Posvjedočio nam je da je razgovarao sa zaposlenikom Tuheljskih toplica koji je bio u radnoj manduri i koji ga je umirio da "ništa ne curi", da bi trenutak poslije drugi zaposlenik stigao do prvog i tjerao ga iz prostorije vičući "bježi, curi, bježi!"

Iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe jutros su nam potvrdili da je na intervenciju stiglo osam vatrogasaca iz njihove postrojbe te zagrebačke JVP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na intervenciju u toplice došli smo zbog ispuštanja plina. Vatrogasci su odzračili prostorije i u večernjim satima kolege iz zagrebačke JVP stigle su mjernim uređajima kako bi utvrdili ima li opasnosti za radnike zbog plinova. Uvjerili su se da opasnosti više nije bilo što je bilo bitno radi pokretanja očevida", rekao nam je zapovjednik Zagorske JVP Dražen Sinković.

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske potvrdili su nam da je očevid u toplicama počeo još sinoć te da ga provodi Općinsko državno odvjetništvo. Detalji će se znati nakon završetka očevida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i to da je sinoć direktor Terma Tuhelj Vasja Čretnik iznio detalje što se dogodilo. Naveo je: „Riječ je o nenamjernoj pogrešci vanjske službe, a ne djelatnika Terma Tuhelj. Naime, oko 18 sati dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hiperklorid kojeg koristimo za obradu bazenske vode i skladištimo ga u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH-(minus) te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru. Moramo napomenuti kako situacija nema nikakve veze s bazenskom vodom."

Gosti hotela već sinoć su se vratili u svoje sobe jer je opasnost prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo