Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Centar Hrvatski Areopag

U crkvenom tornju u Zagrebu otvara se muzej magije, okultnog i new agea

Pokretač Hrvatskog Aeropaga Josip Blažević objasnio je za Večernji list o čemu je riječ

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Hina/ 30.5.2021. u 10:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagreb će za tjedan dana postati bogatiji za Muzej Hrvatskog Areopaga u kojem će biti izloženo 500 eksponata magijskog, okultnog i new age karaktera, a nalazi se na petom katu crkvenog tornja crkve sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, piše u nedjelju Večernji list.

"Centar Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca osnovan je 2002. godine. To znači da sljedeće godine obilježava 20 godina svoga postojanja i djelovanja. Muzej, koji tom prigodom otvaramo, nema osobite veze s međureligijskim dijalogom, ali je zanimljiv kao kuriozitet i edukacijski centar, objašnjava Josip Blažević, provincijal hrvatskih franjevaca konventualaca", pokretač Areopaga i ovoga muzeja.

Eksponati iz cijelog svijeta

U njemu će, navodi dnevnik, biti izloženo više od 500 raznovrsnih eksponata koje dosad nije bilo moguće vidjeti na jednom mjestu, čak ni na sajmovima ezoterije.

U prvom dijelu Muzeja izloženi su eksponati iz Afrike, Japana, Kine i Tibeta. U drugome, iz Azije, odnosno Indije i Egipta, a najopsežniji prostor posvećen je onima iz Europe, s naglaskom na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Riječ je o ezoterijskim i okultnim iscjeliteljskim tehnikama raširenima i po Hrvatskoj, poput reikija i bioenergije, trinaestokrakog simbola Sunca Brace sa Srebrnjaka, Brune Gröninga i Rudolfa Steinera... Može se vidjeti Sai Babin čarobni pepeo i ayurvedski lijekovi gurua Maharishi Mahesh Yogija, učitelja transcendentalne meditacije, popularna kineska knjiga proricanja I Ching, njome se služila i hrvatska književnica Vesna Parun.

Razne "biblije"

Postoji cijela kolekcija raznih zamotuljaka, uroka i zapisa, raznih Biblija, Sotonska biblija, Vodenjakova biblija, Vampirska biblija i još mnoštvo raznih stvari", nabraja provincijal Blažević ističući kako prikupljanje eksponata ima svoju dugu povijest, donosi Večernji list.

Upravo se čita

Image
Sve im progutao oganj

Branitelj, preživio rak, 3 moždana, sad mu izgorjela kuća: 'Jutros mi unuk kaže: Evo ti dida 10 kuna!'

Hina/ 30.5.2021. u 10:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
peti dan reforme smeća

FOTO Inspekcija RTL.hr-a: Smeće u plavim vrećicama ne baca skoro nitko. Teško ih je i kupiti, jedva smo ih našli

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba