Ploča je već tu / U crkvu umjesto u učionicu! Dio učenika riječke škole Srdoči od ponedjeljka će nastavu imati u crkvi

Riječ je o najbrojnijoj riječkoj školi

4.9.2021.
9:00
VOYO logo

Nova školska godina donosi olakšanje s mjerama, ali nastavlja se novo normalno. Ono u riječkoj Osnovnoj školi Srdoči sada podrazumijeva dio nastave u prostorijama crkve.  Riječ je o najbrojnijoj riječkoj školi i ovo je bio način da se izbjegnu dvije smjene.

Umjesto školskog zvona - crkveno. Dio učenika riječke škole Srdoči od ponedjeljka će nastavu imati – ovdje. Radi se užurbano, kako bi se sve prilagodilo. To je prostor župe, ali ionako nalikuje na učionicu. Ploča je već tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Obavijestila sam roditelje, 24 učenika i od utorka krećemo. Za sada nemam negativnih povratnih informacija, vidjet ćemo u ponedjeljak'', rekla je Vesna Antić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Srdoči.

Osnovnu školu Srdoči pohađa 800 učenika. A prvi je klupe u novom prostoru isprobao ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo dogovorili da će ovdje pohađati učenici 4. razreda, znači četvrti a, b, c i d, koji će se izmjenjivati kvartalno. Znači, ovi koji dođu ovdje će biti dva mjeseca, nakon toga se vraćaju u školu. Benefit i povratna dobit ovoga je ta da 400 učenika ne mora ići u dvije smjene'', izjavio je Ivan Vukić, ravnatelj Osnovne škole Srdoči.

Image
novo normalno /

Fuchs uoči početka školske godine: 'Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati COVID potvrdu'

Image
novo normalno /

Fuchs uoči početka školske godine: 'Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati COVID potvrdu'

A sve to ne bi bilo moguće da nema dobrog duha Župe Svetog Križa. Em što je istog trenutka uskočio pronalaskom prostora, em što je u pripremama rame uz rame s radnicima, učiteljima i spremačicama. Učionica je složena, a i dobro organizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad smo ušli u razgovor na tu temu da bi trebalo smjestit učenike, da budu svi u istoj smjeni, ja sam svakako prihvatio odmah njegovu zamolbu. Smatram da je to dobro iza obitelj i roditelje koji rade da im bude olakšanje. Tako da mi kao župa se veselimo i ustupamo ovaj prostor dvorane i nadam se da će se i djeca i roditelji ovdje ugodno i radosno osjećati'', kazao je velečasni Kristijan Zeba, župnik župe Svetog Križa.

Jer najljepša prijateljstva sklapaju se u školskim klupama. Gdje god se one nalazile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo