hitno je trebali / U Đelekovec stigla liječnica! Na plaću dobila i godišnji bonus od 30 tisuća kuna. S njom smo proveli prvi radni dan

Za načelnicu osigurati liječnika na duže vrijeme bio joj je jedan od najbitnijih zadataka

2.8.2022.
7:30
VOYO logo

Pola godine trajala je neizvjesnost u općini Đelekovec. Tražili su liječnika, ali nitko se nije javljao na natječaj. Iako je bio novčano primamljiv.

No, mještani su danas odahnuli, jer svoj je prvi dan odradila njihova nova liječnica. Prvi radni dan i njezina prva ordinacija. Liječnica Tihana Kuljiš u malo mjesto Đelekovec stigla je iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovakva sredina daje priliku za nešto bliži odnos liječnika i pacijenta. Manja je ambulanta i zato je to dobra prilika za učenje i daje više vremena za bavljenje pacijentima nego što bi imala da sam ostala u Zagrebu'', izjavila je Tihana Kuljiš, liječnica u Đelekovcu.

Općina je hitno tražila novu liječnicu jer je bivša otišla na specijalizaciju. Kao poticaj ponudili su godišnji bonus na plaću od 30 tisuća kuna. No, za mladu liječnicu to nije bio odlučujući faktor, ovaj kraj joj je i privatno jako drag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sam financijski značaj nije bilo prioritetan više mi je značilo što mi je to pokazalo koliko je općini bitno da im dođe liječnik. Vijest se proširila da sam ja došla, da ambulanta neće biti prazna i većinski su me dobro prihvatili, pozitivan je dojam'', rekla je Kuljiš.

Jer imati liječnika u svom mjestu znači im jako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
loše vijesti /

Već sada nedostaje 300 obiteljskih liječnika: 'Moglo bi se dogoditi da velik broj pacijenata ostane bez svog doktora'

Image
loše vijesti /

Već sada nedostaje 300 obiteljskih liječnika: 'Moglo bi se dogoditi da velik broj pacijenata ostane bez svog doktora'

''Naravno da smo se bojali kad se uvijek priča da nema liječnika i onda taj strah di ćemo i kuda ćemo, po gradu su ordinacije pune, tako da smo sretni'', komentirala je Jelena Sabolić iz Đelekovca.

''Ovdje nam je i bliže kao prvo , imamo dobre usluge i vađenje krvi i ne trebamo u grad u Koprivnicu'', izjavila je Vesna Ocvirek iz Đelekovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu općine od oko 1300 stanovnika je najmlađa izabrana načelnica, a osigurati liječnika na duže vrijeme bio joj je jedan od najbitnijih zadataka.

''Iznenadilo me što nije bilo prijelaznog razdoblja, što nismo morali tražiti zamjene i što se liječnica nova odlučila doći odmah nakon ove prijašnje. 30 tisuća kuna za nas je značajno i toliko smo trenutno mogli izdvojiti s obzirom na financijsku situaciju ali nadamo se da će s vremenom taj iznos moći povećati'', kazala je Lara Samošćanec, načelnica Općine Đelekovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije na ovaj način uz financijsku pomoć općina u godinu dana popunio je sedam praznih mjesta za liječnike obiteljske medicine.

''Dom zdravlja ima dobar plan razvoja koji se zbilja i provodi. Obiteljska medicina u manjem mjestu može biti stvarno lijepa i pružiti puno i liječniku i pacijentu'', rekla je Kuljiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se Đelekovcu svi nadaju da će njihova nova liječnica što duže i tu i ostati.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo