počela je nautička sezona / U Dubrovnik uplovile prve megajahte, najavljuju najbolju sezonu do sada. Hoteli polako pune kapacitete

Jahta čije je predvorje uređeno po uzoru na Titanic jutros je stigla u Dubrovnik. Luksuzni brod saudijske kraljevske obitelji tako je nagovijestilo i početak nautičke sezone

9.2.2022.
21:30
VOYO logo

U Luci Dubrovnik najavljuju nikad bolju sezonu, a hoteli i privatni smještaji već popunjavaju slobodne kapacitete.

Jutro u dubrovačkoj luci provela je i ljepotica duga 147 metara. Kada je izgrađena, sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća bila je najveća na svijetu. Prince Abdulaziz u vlasništvu je kraljevske obitelji Saudijske Arabije, a ovo luksuzno plovilo nagovještava kako nautička sezona u Dubrovniku može početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče samih jahti sezona treba biti bolja nego 2019. što je u ovim okolnostima jako teško za povjerovati možda nekome, ali najave su takve veliki broj celebritya, veliki broj velikih jahti znači preko 100-150 metara", rekao je Željko Raguž, direktor Luke Dubrovnik.

Najveći dio njih stići će tijekom srpnja i kolovoza, a boravak u Dubrovniku produlji se s 3 na osam do deset dana. Početak veljače obilježio je i dolazak prvog kruzera, a ove ih se godine očekuje 360.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da ćemo ih tijekom ljetnih mjeseci imati po tri dnevno, što nas isto veseli i znači spremni smo za najbolju godinu nakon 2019. što se tiče samih kruzera", rekao je Raguž.

Dok se čekaju ploveći hoteli, u Dubrovnik i dalje pristižu gosti koji se u gradu zadržavaju sve dulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo guglali koji je najljepši dio Hrvatske, izišao je Dubrovnik, tako da smo odlučili provesti mjesec dana u Dubrovniku, jedan mjesec u Splitu i mjesec dana putovati uokolo", rekli su turisti John i Dorothy iz Kanade.

"Prilično je teško vratiti se kući. Avion je jako skup pa mislim da ćemo ići autobusom, ali zasad je jako lijepo", kažu Julie i Ugor iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sezona ide dalje /

Dio pomoraca zbog korone našao sigurnije poslove, no sve bi se moglo promijeniti: Sezona kruzera jedna je od najuspješnijih do sada

Image
sezona ide dalje /

Dio pomoraca zbog korone našao sigurnije poslove, no sve bi se moglo promijeniti: Sezona kruzera jedna je od najuspješnijih do sada

"Koliko znamo, tu je snimana Igra prijestolja pa smo odlučili posjetiti ovaj prelijepi grad i uživati u vašoj hrani", rekao je Ukrajinac Andy.

U siječnju je zabilježeno 65 posto turističkog prometa u odnosu na 2019. godinu, a veći priljev gostiju očekuje se povećanjem broja letova u ožujku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče hotela, pogotovo privatnog smještaja za sada je situacija jako dobra što se tiče rezervacija i booking. Već u vrijeme Božića i Nove godine se zabilježio neki veći rast rezervacija i nadamo se naravno kako će se sve to i realizirati", kaže Aida Hadžić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Potražnja za Dubrovnikom izraženija je nego lani. Ako epidemiološke mjere dopuste, prognozira se sezona kakva je bila i prije pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo