nade za turizam / U Dubrovniku se najviše čekaju Britanci: 'U posljednji tren se vrše sve rezervacije'

Interes za Dubrovnikom u toj zemlji i dalje postoji

9.4.2021.
7:00
VOYO logo

Grad koji je, visokim cijenama unatoč, dosada obarao turističke rekorde sada čeka bolje dane. Uskrsni vikend u Dubrovniku označavao je početak sezone, a ove godine prijavljeno je manje od tisuću noćenja.

Mjere popuštanja

Najviše se čekaju Britanci, a oni pak ne znaju hoće li moći na putovanje. Britanski premijer Boris Johnson najavio je mjere popuštanja unutar države, ali još uvijek nije sigurno kada bi slobodno mogli putovati Europom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz domaće goste, najbrojniji su ovog vikenda bili Nijemci i Francuzi, a preko oceana do Dubrovnika stigli su i Amerikanci.

''Najveći izazov pri dolasku u Hrvatsku je zahtjev da morate imati negativ test na Covid-19 unutar 48 sati prije dolaska. To je poprilično teško kada dolazite iz Kalifornije'', komentirao je Eric Liederman iz SAD-a.

''Već dugo vremena željeli smo vidjeti ovaj grad. Čuli smo da je Hrvatska poprilično otvorena prema turizmu i ukazala nam se prilika'', izjavio je Florent Verdiere iz Francuske.

Otvoreni hoteli svoje su kapacitete popunili za niti 10 posto.

''U posljednji tren se vrše sve rezervacije, prati se stanje kako u Hrvatskoj tako i u drugim državama sa lockdownom sa restrikcijama'', izjavila je Mia Miloslavić, voditeljica marketinga u hotelu.

Image
Hoće li biti išta od sezone? /

Direktor dubrovačkog hotela za RTL Danas: 'Čekamo Borisa Johnsona da se obrati javnosti i pusti Britance'

Image
Hoće li biti išta od sezone? /

Direktor dubrovačkog hotela za RTL Danas: 'Čekamo Borisa Johnsona da se obrati javnosti i pusti Britance'


Najčešći gosti na jugu Hrvatske bili su Britanci za koje vrijedi zabrana putovanja sve do 17. svibnja.

''Britanci ne mogu izaći iz zemlje nikako na godišnji odmor. To je čak ilegalno izaći iz zemlje. Kazne su pet tisuća funti ako izađu'', kazao je Mark Thomas, počasni konzul Velike Britanije u Dubrovniku.

U gradu je tek 14 britanskih državljana. Ujedinjeno Kraljevstvo uvesti će i takozvani semafor - crvene, žute i zelene zone putovanja.

''Pretpostavka je da će jedan od glavnih kriterija biti epidemiološka situacija u pojedinim zemljama, razina procijepljenosti, kao i eventualne pojave novih sojeva virusa'', izjavila je Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Iz gradske uprave prema britanskom parlamentu upućeni su prijedlozi- podjela prema regijama - da, zabrana putovanja - ne .

''Ukoliko se netko nalazi u crvenoj regiji da onda taj gost kada se vraća u svoju zemlju u ovom slučaju Veliku Britaniju ima posebnu proceduru, dakle, testiranja u trenutku povratka i eventualnog testiranja u trenutku dolaska'', rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes za Dubrovnikom u toj zemlji i dalje postoji.

''Šesti, sedmi i osmi mjesec smo primijetili ulazak rezervacija pogotovo protekli vikend i ulazak je bio sigurno 40 posto veći nego prethodnih dana'', izjavio je Ivan Galov, direktor prodaje u hotelu.

S 50 posto procijepljenosti populacije Britanci su prvaci Europe, što daje nadu da će Dubrovačni ovog ljeta ipak dočekati svoje goste broj jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo