novi studij / U finišu mandata Blaženke Divjak Katoličko sveučilište dobilo dopusnicu za studij medicine

Image
Foto: Pixsell

Prošle godine ministrica Divjak u vezi je novog studija na HKS-u tražila i potvrdu Ministarstva zdravstva

6.8.2020.
13:30
Pixsell
VOYO logo

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvatskom katoličkom sveučilištu prije dva mjeseca izdali su dopusnicu za novi studij medicine, doznaje srednja.hr.

Istovremeno, za dugo najavljivan studij medicine Pulskog sveučilišta još nema zelenog svjetla budući da Nacionalno vijeće još nije izdalo suglasnost. Ova vijest dolazi kao iznenađenje jer je Nacionalno vijeće prvotno, krajem prošle godine, uskratilo suglasnost za oba nova studija, piše portal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenje Ministarstva zdravstva

Još prošle godine Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala je zeleno svjetlo najavljenom studiju medicine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz pozitivnu akreditacijsku preporuku AZVO-a, tada je tražilo još mišljenje Ministarstva zdravstva te Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Image
Obrazovanje u krizi /

Hoće li studenti ljeto provesti na nastavi? Mnogi su zabrinuti kako će i hoće li uopće završiti godinu

Image
Obrazovanje u krizi /

Hoće li studenti ljeto provesti na nastavi? Mnogi su zabrinuti kako će i hoće li uopće završiti godinu

Uslijed odobrenja Nacionalnog vijeća te pozitivnog akreditacijskog prijedloga AZVO-a, Ministarstvo obrazovanja 12. lipnja ove godine izdalo je dopusnicu za studij medicine na HKS-u. Dopusnica je izdana, dakle, u samoj završnici mandata bivše ministrice Blaženke Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U provedenom postupku inicijalne akreditacije, na temelju Akreditacijske preporuke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, uz prethodno mišljenje Akreditacijskog savjeta Agencije, te prethodno odobrenje Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, Hrvatskom katoličkom sveučilištu Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dana 12. lipnja 2020. izdalo dopusnicu za izvođenje integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina'', stoji u odgovoru koji je stigao od Ministarstva.

Prošle godine ministrica Divjak u vezi je novog studija na HKS-u tražila i potvrdu Ministarstva zdravstva. To je uvelike bilo vezano za europske direktive s kojima studiji medicine moraju biti u skladu otkad je Hrvatska ušla u Europsku uniju prije sedam godina. No, još nije poznato razvidno što je bilo s mišljenjem Ministarstva zdravstva. Nacionalno vijeće je, naime, u listopadu prošle godine uskratilo suglasnost za dva nova studija medicine na HKS-u te Pulskom sveučilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo