'SITUACIJA NIJE ALARMANTNA' / U Fužinama posebno upozorenje zbog sušnog razdoblja, no zasad nema kazni: 'Njima ne bismo postigli efekt'

asad nisu propisane nikakve kazne za one koji se ne budu pridržavali

9.8.2022.
20:06
VOYO logo

Zbog izrazito dugog sušnog perioda presušuju izvorišta. Od jučer je na snazi posebno upozorenje Općine Fužine. Zabranjeno je pranje vozila i zalijevanje vanjskih površina jer prijete poremećaji u opskrbi vodom, a i kako bi se odgodile moguće strože mjere, odnosno redukcija vode koja je već na snazi u nekim dijelovima Istre.

Zasad nisu propisane nikakve kazne za one koji se ne budu pridržavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da kaznama ne bismo postigli efekt. Ono što u ovom trenutku, na slabu izdašnost izvora, možemo napraviti je da korisnici usluga postanu svjesni činjenice da je nešto na što ne možemo utjecati. Obilazit će se tereni, preventivno će se djelovati, kroz razgovore i upućivanje na mjere štednje vode kako bi izbjegli mjere redukcije. Na našem području još uvijek ne razmišljamo u uvođenju redukcijskih mjera", rekao je Boro Tomić, direktor Komunalca Delnice.

Na kompletnom području Gorskog Kotara situacija nije alarmantna, rekao je Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo što nam donosi sljedeći period. Izdašnost izvora može se povećati tek u slučaju obilate kiše. U ovom trenutku nema najave te kiše. Povećana je potrošnja vode zbog povećanog broja korisnika. U Fužinama je specifična situacija. Još uvijek se izvode radovi u okviru švicarsko-hrvatskog programa suradnje što utječe na kontinuitet i vodoopskrbu", kazao je Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo